Vágólapra másolva!
A rendkívüli havazás miatt elhalasztották az Austria Wien-Athletic Bilbao összecsapást az UEFA-kupa harmadik fordulójának szerdai játéknapján. A Schalke 1-1-es döntetlent ért el az ukrán Sahtar vendégeként, míg a Sevilla minimális, 1-0-s hátrányt szedett össze Athénban a Panathinaikosz ellen.

Húsz év után először érte meg a tavaszt az UEFA-kupában a bécsi lila-fehér csapat, az Austria, amely az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a spanyol bajnokság középmezőnyében szerénykedő - ám ennél egyértelműen többre hivatott - Athletic Bilbao ellen kívánta folytatni jó sorozatát.

Az osztrák csapat új menedzsere, az egykori sokszoros válogatott Toni Polster mindenesetre nem elégedett meg az eddig elért eredményekkel, még többre vágyik. "Frissek vagyunk, a Bilbao viszont jó néhány nehéz meccsen van túl, így bizonyára fáradtak a spanyolok" - reménykedett a találkozó előtt a "sógorok" labdarúgásának emblematikus figurája.

Szerda este viszont legfeljebb hólapátolásban vezethette le csapata felesleges energiáit Polster, mivel a rendkívüli időjárás miatt az izraeli Yefet játékvezető nem adott engedélyt a találkozó lejátszására. A pályamunkásoknak a szurkolók is segítettek, azonban a játékteret nem sikerült futballra alkalmassá varázsolni.

UEFA-kupa, 3. forduló első mérkőzés:
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Dnipro (ukrán) 2-2 (2-1)
gól:
Odita (12., 45.), illetve Nazarenko (28.), Ruszol (57.)

Sahtar Donyeck (ukrán) - Schalke 04 (német) 1-1 (0-1)
gól:
Brandao (86.), illetve Aílton (9.)

Panathinaikosz (görög) - Sevilla (spanyol) 1-0 (0-0)
gól:
Vintra (66.)

Ajax Amsterdam (holland) - AJ Auxerre (francia) 1-0 (1-0)
gól
: Maxwell (37.)

AC Parma (olasz) - VfB Stuttgart (német) 0-0

FC Valencia (spanyol) - Steaua Bucuresti (román) 2-0 (1-0)
gól:
Di Vaio (38.), Aimar (52.)

Sporting Lisboa (portugál) - Feyenoord (holland) 2-1 (2-1)
gól:
Custodio (22.), Liedson (37.), illetve Goor (7.)
piros lap: Custodio (64., Sporting)