Vágólapra másolva!
A Ferencváros csoportjából továbbjutott csapatok nyert mérkőzés nélkül búcsúztak a labdarúgó UEFA-kupa 32-es mezőnyében, s a címvédő Valencia, valamint a német együttesek is elvéreztek a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharcok során. A nyolc között biztosan lesz francia gárda, mivel a Lille az Auxerre-rel találkozik.

A Ferencváros csoportellenfeleinek mérkőzésein a legnagyobb meglepetést talán a Schalke veresége jelentette, a német gárda (hasonlóan a Stuttgarthoz) hazai pályán bukott el az ukrán Sahtarral szemben. A Kicker egy szóban jellemezte a csütörtök estét: Totalausfall! (Teljes bukás!)

"Nem tudok mit mondani. Az első 20 percben nem találtuk helyünket a pályán, rengeteg labdát eladtunk, s 0-1 után hiába támadtuk végig a második félidőt, nem sikerült semmi sem. Már a sorsoláskor tudtuk, nagyon nehéz feladatunk lesz. Sajnos a BL-ben is bebizonyosodott, egy meccs nüanszokon és a jó helyzetkihasználáson múlik: a Werder hiába játszik jó formában a Bundesligában, a Lyon három megingást góllal büntetett. Célunk most már nem lehet más, mint a BL-szereplés kiharcolása" - nyilatkozta letörten Ralf Rangnick vezetőedző.

A Feyenoord is csalódást okozott, hiszen az idegenbeli 2-1-es vereség után esélyesként lépett pályára a De Kuip-stadionban a portugál Sporting ellen, ám otthon is 2-1-re kapott ki. Ruud Gullit a találkozót követően azt mondta, saját szurkolóik felelőtlensége is hozzájárult a csapat bukásához.

"Nagyon nehéz volt az incidens után a meccsre koncentrálni. Ma nemcsak azért veszítettünk, mert jobb volt az ellenfél, hanem mert szurkolóink egy észe úgy viselkedett, ahogy" - mondta a tréner, célozva arra, hogy Munoz 62. percben szerzett vezetőgólja után a rotterdami drukkerek egy része petárdákkal dobálta meg Ricardo kapust, de a mezőnyjátékosoknak is kijutott a jóból. Florian Meyer játékvezető 20 percre félbe is szakította a játékot.

A Basel a hazai gól nélküli döntetlen után kevesebb eséllyel utazott Lille-be, a francia csapat Moussilou és Acimovic góljaival érvényesítette is a papírformát. A nyolcaddöntő érdekessége, hogy a Lille ellenfele az Ajaxot búcsúztató Auxerre lesz, azaz biztosan bejut egy gall gárda az UEFA-kupa legjobb nyolc csapata közé.

a nyolcaddöntő párosítása
Middlesbrough (angol) - Sporting Lisboa (portugál)
Sevilla (spanyol) - AC Parma (olasz)
Steaua Bucuresti (román) - Villarreal (spanyol)
Lille (francia) - AJ Auxerre (francia)
Olimpiakosz (görög) - Newcastle United (angol)
Sahtar Doneck (ukrán) - AZ Alkmaar (holland)
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - CSZKA Moszkva (orosz)

Az Austria Wien-Athletic Bilbao mérkőzés visszavágóját vasárnap rendezik, a párharc győztese a spanyol Real Zaragozával találkozik majd.

Az első mérkőzésekre március 10-én kerül sor, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

[origo]/(MTI)