Vágólapra másolva!
A Schalke továbbra is tartja a lépést a Bayern Münchennel, a gelsenkircheniek a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában 1-0-ra verték hazai pályán a Hannovert, és ezzel csak rosszabb gólkülönbséggel szorulnak a bajorok mögé. A másik mérkőzésen a Leverkusen és a Stuttgart 1-1-es döntetlenre végzett.

A Leverkusen és a Stuttgart is vereséget szenvedett hét közben a nemzetközi kupában, a gyógyszergyáriak a Liverpooltól kaptak ki a Bajnokok Ligájában, a svábok pedig a Parma ellenében estek ki az UEFA-kupából.

Ezek után egymás ellen készültek kijavítani a botlást, de az első félidőben egyik gárda sem jutott közelebb a céljához, a játékrész legnagyobb helyzete a stuttgarti kapu elé adódott, amikor Babbel a saját kapusát dolgoztatta meg egy csúsztatott fejessel, ám Hildebrand odaért.

A szünet után is a szőke kapus volt munkában, Freier és Berbatov is próbára tette, és a bolgár közeli lövésére egészen kivételes bravúrral fogta. Aztán Butt is igazolta, hogy nem merevedett el a hidegben, a Leverkusen portása Soldo fejes után védett, Kuranyi emelésénél ellenben csak szemmel követte a labda útját, szerencséjére a válogatott támadó pár centit tévedett.

Az első félidő passzivitása után a második játékrészben a Stuttgart volt veszélyesebb, Stranzl lesgólt szerzett, aztán Kuranyi közeli lövése már szabályos körülmények között került volna a hálóba, ha nem érkezik a semmiből Placente, aki beledobta magát a labda útjába, megmentve ezzel csapatát.

A 80. percben szerencsés góllal szerzett vezetést a Leverkusen, Donovan nem Berbatovot akarta megjátszani, ám Tiffert közbenyúlása nyomán mégis a bolgár gólvadász elé került a labda, aki Hildebrand szeme közé vágta.

Szabics Imre is beszállt a 86. percben, ám Wack bíró jóindulatára volt szükség ahhoz, hogy egyenlítsen a Stuttgart, a nem éppen csúcsformáját hozó spori ugyanis Kuranyi és Schneider ölelkezése után véleményes büntetőt fújt be, amit Cacau a bal sarokba gurított. (igaz, korábban úgy tűnt, egy jogos büntetőtől fosztotta meg Sammer csapatát)

Így is nyerhetett volna a Bayer, ám Callsen-Bracker fejesét valahogy kivédte az eredetileg jobbra induló, aztán nagyot nyúlva balra vetődő Hildebrand, ezzel döntetlen született a rangadón.

A Schalke a 65. percig nem tudott mit kezdeni a Hannoverrel, akkor Krstajic beadása után Hanke három pontot érően fejelt, azaz a királykékek kiheverték a Sahtar Donyeck elleni UEFA-betlit, és továbbra is ott lihegnek a Bayern nyomában.

Bundesliga, 23. forduló:
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 1-1 (0-0)
gól:
Berbatov (80.), illetve Cacau (89., 11-esből)

Schalke - Hannover 1-0 (0-0)
gól:
Hanke (65.)