Vágólapra másolva!
Az első mérkőzés 1-1-es döntetlenje után a megismételt összecsapás 120 perce sem hozott döntést a Sheffield United-Arsenal FA-kupa mérkőzésen, végül tizenegyes-rúgásokkal az Ágyúsok élték túl az 5. fordulót.

Lagymatag első félidő után remek második félidőt, majd hosszabbítást produkált egymással a Sheffield United és az Arsenal együttese. Bár a találkozó során Kenny, a hazaiak kapusa védett nagyobbakat, a 90. percben mégis Almunia, az Ágyúsok hálóőre mentette meg csapatát a kieséstől, amikor elképesztő bravúrral tolta léc fölé Harley közeli fejesét.

A hosszabbításban két nagy Arsenal-lehetőség maradt kihasználatlanul. A 107-. Percben egy szögletrúgást követően Cygan került lövőhelyzetbe, ám bal sarokba tartó lövése a visszafutó Jagielka sarkáról pattant a mezőnybe.

A 115. percben egy szabadrúgás kombináció után a csereként beállt Aliadiere első labdaérintésére szerezhetett volna gólt, hétméteres, éles szögből leadott bombáját azonban védte Kenny.

Jöhettek a 11-esek, amely során az Arsenalból Lauren, Viera, Ljubgberg és Ashley Cole is betalált a minduntalan balra dőlő Kenny hálójába, a hazaiaknál viszont Gray és Jagielka gólja mellett Quinn, illetve Harley is hibázott (pontosabban Almunia védett bravúrral).

eredmények, FA-kupa, 5. forduló, megismételt mérkőzések
Sheffield United - Arsenal 0-0, 11-esekkel 2-4
tj.:
az Arsenal (következő ellenfele a Bolton lesz)

Brentford - Southampton 1-3 (1-1)
gól:
Hutchinson (4.), illetve Crouch (11., 90.), Phillips (67.)
tj.: a Southampton (következő ellenfele a Manchester United lesz)

Blackburn - Burnley 2-1 (1-1)
gól:
Tugay (31.), Pedersen (86.), illetve Hyde (42.)
tj.: a Blackburn (következő ellenfele a Leicester lesz)

A Nottingham Forest-Tottenham összecsapásra szerdán kerül sor.