Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágója előtt még egy bajnoki forduló vár a topligák mezőnyére, és izgalmas párosításokban most sincs hiány. Olaszországban Fabio Capello ellenfélként, a Juventus edzőjeként tér vissza Rómába, ahol valószínűleg nem virágcsokorral fogadják majd, a Bundesligában a hétközi kupasikerek után a listavezető és a bajnok, azaz a Bayern München és a Werder Bremen csap össze. Angliában Király Gáborék a Manchesterrel mérkőznek, a Primera Divisiónban pedig a Barcelonát üldöző Real Madrid vizitál a Valenciánál.

Szombattól hétfőig rendezik a 29. fordulót az angol labdarúgó-bajnokságban, s a papírforma alapján nem várható változás a legjobbak közötti pontkülönbségben.

A magabiztosan listavezető Chelsea vendégként szerepel az utolsó előtti Norwich City ellen. A két együttes december 18-i londoni mérkőzésén Jose Mourinho vezetőedző együttese 4-0-ra nyert Duff, Lampard, Robben és Drogba góljával. A Norwich legutóbb 1994. december 10-én győzte le a Chelsea-t, hazai pályán 3-0-ra.

A kapus Király Gábor és a csatár Torghelle Sándor csapata, a 17. helyen álló Crystal Palace roppant nehéz feladat elé néz, hiszen a Manchester Unitedet fogadja. A két gárda már kétszer találkozott a 2004-2005-ös szezonban: a Ligakupában 2-0-ra, a Premier League-ben 5-2-re nyert az MU.

A szombati találkozó pikantériáját az adja, hogy a Manchester United szurkolói közül sokan arra készülnek, hogy Eric Cantona-maszkban indulnak a találkozóra. Korábbi kedvencük éppen tíz éve mutatta be a Selhurst Parkban azt a hírhedt kung-fu-rúgást egy drukkerrel szemben, amely miatt hosszú időre eltiltották.

A CP illetékesei már figyelmeztették az MU-híveket, hogy biztonsági okokból az álarcot viselőket nem eresztik be a stadionba, sőt bent sem engedik, hogy bárki feltegye azt.

A Manchester City a Boltonnal játszik, és érzékeny veszteség a City számára, hogy kéthónapos kényszerpihenő vár Shaun Wright-Phillipsre, aki térdműtéten esik át. "Nehéz dolgunk lesz nélküle, deWrighty rendkívül profi, tudja mit kell tennie a gyors felépülésért. Az is biztos, hogy kiváló kezekben lesz a rehabilitációja, bízom az orvosi csapatunk tudásában" - mondta Kevin Keegan vezetőedző.

A 23 éves szélső a 2004-2005-ös szezonban végig a pályán volt a City találkozóin, egyetlen másodpercet sem mulasztott. Most a Norwich City elleni hétfői, 0-2-ről 3-2-re megnyert idegenbeli bajnoki okozta a "vesztét".