Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 11-én!

1934-ben ezen a napon sokadik barátságos mérkőzését játszotta egymással a két szomszédvár, Belgium és Hollandia válogatottja. A több mint hetven esztendővel ezelőtti 90 perc ennyi idő távlatából két ok miatt érdemelte ki figyelmünket.

Az egyik a találkozó eredménye - erről majd később, a másik pedig az összecsapás célja. A két válogatott azon a napon még barátságos indíttatásból találkozott egymással, ám bő egy hónappal később már a franciaországi világbajnokságon való részvételért csatázott!

Mindkét válogatott rosszul sikerült találkozók után, a javítás vágyától fűtve várta az antwerpeni mérkőzést, amelyre 32 ezer néző váltott belépőt. A vendégek kezdték jobban a találkozót, már az első félidőben négyszer mattolták a hazaiak védelmét (1-4). Fordulás után pedig már nem győzték kapkodni a fejüket a nézők, olyan sűrűn potyogtak a gólok, legnagyobb bánatukra az első játékrészhez hasonlóan: Hollandia ugyanis 9-3-ra győzött!

A hazaiaktól Bernard Voorhoof, Jean Brichaut és Louis Versijp iratkozott fel az eredményes labdarúgók listájára, de a vendégeknek sem volt szükségük háromnál több gólszerzőre, ugyanis a két kétgólos, Beb Bakhuys és Kick Smit mellett Leen Vente ötször volt eredményes.

A 23 éves rotterdami csatárnak ez volt a második összecsapása válogatott mezben, később hat esztendő során 21-ig jutott, góljainak számát pedig további 14-gyel szaporította.