Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Milan a Sampdoriát, a Juventus a Chievót győzte le 1-0-ra, ezzel továbbra is azonos pontszámmal állnak a tabellán. Az Udinese meglepetésre 5-1-es győzelemmel térhetett haza Palermóból, a Cagliari 3-0-ra elintézte a Romát, és szintén nem várt eredmény született Reggio Calabriában, ahonnan a Messina vitte el a pontokat.

Rangadót játszottak Milánóban, ahol az első helyezett Milan a negyedik Sampdoriát fogadta. Az első félidőben nem igazán akadt helyzet, bár Rui Costa megpattanó lövésénél a kapufa segítette ki a genovaiakat.

A Samp masszívan védekezett, és kontrákra rendezkedett be, ám a 65. perctől fel kellett adnia ezt a taktikát, mivel ekkor Kaká fejesével előnybe kerültek a piros-feketék. A címvédő végül behúzta a meccset, de ehhez kellett, hogy Flachi lövésénél a gólvonalról tisztázzon Stam.

A negyedik helyért hajtó Palermo és Udinese Szicíliában csapott össze, és az udineiek nagyon kitömték az újoncot, a három gólt szerző Di Michele vezérletével 5-1-es győzelmet arattak. Szardínián a Cagliari hajtott végre hasonló bravúrt, Zoláék ugyanis 3-0-val küldték haza a Romát.

Az idegenben nem túl acélos Messina az ebben a szezonban otthon a Juvét és a Romát is legyőző Regginát leckéztette meg, szintén vendégként érte sikerélmény a Livornót, amely Bresciát vette be. Az Atalanta alsóházi derbin gyűjtötte be a három pontot a Parma ellen, míg a Bologna és a Siena találkozóján döntetlen született.

Az esti mérkőzésen a Chievo és a Juventus unalmas első játékrészt produkált, majd a szünetet követően a bennmaradásért küzdő veronaiak Pellissier lövése után vezethettek volna, ha Paparesta játékvezető, vagy asszisztense észreveszi, hogy a labda a felső lécról a gólvonal mögé pattant.

A másik oldalon Marchegiani bravúrja akadályozta meg Camoranesit a gólszerzésben, és a 87. percig tartotta magát a Chievo, akkor Ibrahimovic nagy helyzetben vérhólyagot rúgott a labdára, de a szerencsétlen mozdulat után egy hazai védő épp Olivera elé fejelt, aki köszönte szépen és a bal sarokba helyezett.

A gólszerző egy perc múlva ismét főszerepet vállalt, Potenzával akaszkodott össze piros lapot érően, ez azonban nem változtat a tényen, a Juventus begyűjtötte a pontokat, és tapad a Milanra.

Serie A, 28. forduló:
AC Milan - Sampdoria 1-0 (0-0)
gól:
Kaká (65.)

Atalanta - Parma 1-0 (0-0)
gól: P. Adriano (79.)

Bologna - Siena 1-1 (0-0)
gól: Bellucci (56., 11-esből), illetve Maccarone (65.)

Brescia - Livorno 2-3 (1-0)
gól:
Caracciolo (16. - 11-esből, 89.), illetve Doga (51.), Protti (66., 11-esből), Danilevicius (85.)
kiállítva: Di Biagio (70., Brescia)

Cagliari - AS Roma 3-0 (2-0)
gól
: Zola (23.), Esposito (41.), Suazo (48.)
kiállítva: De Rossi (58., AS Roma)

Palermo - Udinese 1-5 (0-3)
gól:
Santana (70.), illetve Di Michele (29., 36., 54.), Muntari (45+2.), Iaquinta (83.)

Reggina - Messina 0-2 (0-2)
gól
: Cristante (12.), D'Agostino (41.)

Chievo - Juventus 0-1 (0-0)
gól:
Olivera (87.)
kiállítva: Potenza (88.), illetve Olivera (88.)