Vágólapra másolva!
Az is elképzelhető, hogy a közeljövőben sztrájkba lépnek az Európai Labdarúgó Szövetség keretéhez tartozó bírók, akik mélységesen felháborodtak azon, hogy az őt és családját ért halálos fenyegetések miatt Anders Frisk játékvezető kénytelen volt bejelenteni: befejezi pályafutását.

"Nem ülhetünk ölbe tett kézzel" - mondta a Bildnek adott interjújában Volker Roth, az UEFA játékvezetői bizottságának német elnöke. "Eddig soha nem látott mértékben összefogunk és kifejezzük együttérzésünket. Általánosságban nem vagyok híve a munkabeszüntetésnek, de ezt is fontolóra vesszük."

Roth hozzátette: a bírók - csakúgy mint a játékosok és edzők - olykor hibáznak, de ez nem ok arra, hogy ócsárolják vagy megfenyegessék őket.

"Néha millimétereken múló döntéseket kell meghozniuk a játékvezetőknek, olyan helyzetekben kell azonnal határozniuk, amelyeket videóról visszanézve is csak harmadjára lehet eldönteni" - jegyezte meg a szakember.

A 42 éves svéd Frisk legutóbb az FC Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzése után került a támadások kereszttüzébe: Jose Mourinho, a 2-1-es vereséget szenvedő szigetországiak trénere azt állította, hogy kollégája, Frank Rijkaard a szünetben beszélt vele az öltözőben, és számon kérte rajta az angolok vezető gólját. A londoni klub - amely végül 5-4-es összesítéssel továbbjutott - Didier Drogba kiállítását is nehezményezte.