Vágólapra másolva!
Az őszi, idegenbeli 4-1-es siker után hazai pályán is legyőzte a Chelsea labdarúgócsapata a West Bromwich Albiont. A Premier League 28. fordulójából elhalasztott összecsapáson Drogba gólja jelentette a hazaiak 1-0-s sikerét, ezzel a Chelsea már 11 pontra növelte előnyét a Manchester Uniteddel szemben.

Csoda lett volna, ha 1978. szeptember 30-a, azaz 27 év után nyerni tudott volna a West Bromwich Albion labdarúgócsapata a Stamford Bridge-en. A 28. forduló március 15-ére elhalasztott összecsapását azonban a Chelsea ha nehezen is, de megnyerte, s 11 pontra növelte előnyét az üldöző Manchester Uniteddel szemben.

Korábban háromszor is találkozott egymással a két csapat a Premiership történetében, mindig Chelsea-győzelem született - a legutóbbi 4-1-es sikerkor, tavaly október 30-án, éppen Gera Zoltán szerezte a WBA becsülettalálatát.

A mostani összecsapás is egyértelmű Chelsea-fölényt hozott, az első játékrészben Joe Cole és Drogba kísérletei után a 26. percben az elefántcsontparti támadó szerzett vezetést a hazaiaknak: Duff beadását követően 10 méterről, ballal talált be Hoult kapujába.

A második játékrészben folytatódott a hazaiak mezőnyfölénye, a két legveszélyesebb vendégtámadásból viszont Gera kivette a részét: az 56. percben lövéssel próbálkozott, majd négy perccel később az ő beadását fejelte kapura Kanu, ám Cech védett.

Premier League, 28. forduló, elhalasztiott mérkőzés
Chelsea - West Bromwich Albion 1-0 (1-0)
gól:
Drogba (26.).