Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken délután Nyonban elkészítette az UEFA-kupa negyed- és elődöntőjének párosítását. A legnagyobb csatát a Sporting-Newcastle párharc jelenti, de érdekes lehet az Austria Wien-Parma és a CSZKA Moszkva-Auxerre összecsapás is. A holland Alkmaar ellenfele a Villarreal-Steaua találkozó továbbjutója lesz.

Nincs könnyű helyzetben a portugál Sporting labdarúgócsapata, amely még versenyben van azért, hogy hazai pályán, Lisszabonban játszhasson UEFA-kupa-döntőt. Az ibériai együttes a kupa negyeddöntőjében talán a legnehezebb ellenfelet, az angol Newcastle Unitedet kapta ellenfélül, azaz a Middlesbrough búcsúztatása után újra utazhat a szigetországba.

A Newcastle a sorozat eddigi legeredményesebb gólszerzőjében, Alan Shearerben bízhat, s reménykedhet, hogy az 1969-es Vásárvárosok Kupája megnyerése után ismét nemzetközi sikert ér el.

Az 1995-ben és 1999-ben is diadalmaskodó olasz Parma a Zaragozát kiverő Austria Wient kapta. Az olasz bajnokságban bukdácsoló gárda előtt is a végső cél, a kupagyőzelem lebeg, ha ez sikerülne, akkor az UEFA-kupa történetében Internazionale, a Juventus és a Liverpool után negyedikként triplázna.

Vasárnap este eldől, hogy a Steaua Bucuresti-Villarreal párharcból melyik csapat csatlakozik a negyeddöntő mezőnyéhez, s játszik majd a legjobb négy közé jutásért a holland AZ Alkmaarral. A negyedik párharcban az orosz CSZKA Moszkva a francia Auxerre-t kapta.

a párosítás
negyeddöntő (április 7./április 14.)
1. párharc: Villarreal (spanyol) vagy Steaua Bucuresti (román) - AZ Alkmaar (holland)
2. párharc: CSZKA Moszkva (orosz) - AJ Auxerre (francia)
3. párharc: Newcastle United (angol) - Sporting Lisboa (portugál)
4. párharc: Austria Wien (osztrák) - AC Parma (olasz)

elődöntő (április 28./május 5.)
4. párharc továbbjutója - 2. párharc továbbjutója
3. párharc továbbjutója - 1. párharc továbbjutója

döntő: május 18., Lisszabon.