Vágólapra másolva!
Egy héttel a Bayern elleni csúcsrangadón aratott győzelem után a Schalke 2-1-es vereséget szenvedett a Mainz otthonában a Bundesliga 26. fordulójában, így a gelsenkircheniek gyakorlatilag annulálták a bajnoki táblázaton hárompontos előnyt érő sikerüket. A nap másik összecsapásán a Stuttgart csak nehezen tudta legyőzni a sereghajtó Freiburgot.

Szenzációsan kezdte az összecsapást a századik születésnapját ünneplő Mainz, és Gerber révén már a huszadik másodpercben megszerezte a vezetést.

A korán bekapott gól után sem tért magához a forduló előtt még listavezető vendégcsapat, amelynek játékosai futball helyett jobbára kőkemény faultokkal, illetve kakaskodással vétették észre magukat. A gelsenkircheniek csak Lutz Michael Fröhlich köszönhették, hogy nem kerültek kettős emberhátrányba, hiszen könyöklésért mind Lincolnt, mind Oude Kamphuist kiállíthatta volna a játékvezető.

A második félidőben aztán egy előzmény nélküli tizenegyesből egyenlített Ralf Rangnick csapata, azonban mielőtt Sandék istenigazából nekidurálhatták volna magukat egy huszáros hajrának érkezett Michael Turk, és a mindössze ötödik Bundesliga-meccsét játszó fiatalember egy remek emeléssel megszerezte a Mainz - amelyben a 89. percben lépett pályára Bódog Tamás - győztes gólját.

A nap másik összecsapásán a Stuttgart csak a győzelemnek örülhetett a gyakorlatilag már másodosztályúnak tekinthető Freiburg ellen, a svábok magyar csatára, Szabics Imre Bódoghoz hasonlóan a 89. percben kapott lehetőséget.

Bundesliga, 26. forduló:
FSV Mainz 05 - FC Schalke 04 2-1 (1-0)
gól:
Gerber (1.), Thurk (79.), illetve Lincoln (70., 11-esből)

VfB Stuttgart - SC Freiburg 1-0 (1-0)
gól:
Babbel (20.)