Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 25-én!

1998-ban ezen a napon barátságos mérkőzésen találkozott Németország és Brazília válogatottja. A franciaországi világbajnokságra készülő csapatok Stuttgartban, a Gottlieb Daimler-stadionban néztek farkasszemet egymással, a játékvezető az angol David Elleray volt. Mindkét szövetségi kapitány, azaz Mário Zagallo és Berti Vogts is a mondiálra való felkészülés egyik legfontosabb állomásának tekintette a 90 percet, így egyaránt legjobbjait küldte pályára.

Nézzük a parádés szereposztást!
Németország: Köpke - Helmer (Babbel, 81.), Thon, Kohler, Heinrich, Wörns, Hamann, Möller, Ziege (Tarnat, 68.), Klinsmann (Kirsten, 46.), Bierhoff
Brazília: Taffarel - Cafú, Júnior Baiano, Aldair, Roberto Carlos, Dunga, César Sampaio, Rivaldo, Denílson (Doriva, 80.), Ronaldo, Romário (Bebeto, 81.).

Az 52 803 néző előtt lejátszott mérkőzésen a brazilok szereztek vezetést, César Sampaio a 27. percben talált Andreas Köpke hálójába. A csapatkapitány Dungához hasonlóan, aki a japán Jubilo Ivatában profiskodott, a gólszerző is a felkelő nap országából érkezett Stuttgartba, a később a franciaországi világbajnokságon - nem kis meglepetésre - három találatig jutott középpályás az idő tájt a Jokohama Flügels alkalmazottja volt.

A hazaiak gondjait csak tetézte, hogy az angol játékvezető nyolc perccel később kiállította Jürgen Kohlert. Az 57. percben a brazilok is megfogyatkoztak, tőlük is egy rutinos, sokat látott veterán, Dunga mehetett idő előtt zuhanyozni. A németek gyorsan kihasználták a létszámegyenlőség kínálta, a korábbinál jóval kedvezőbb feltételeket, és a cserecsatár, Ulf Kirsten révén egyenlítettek.

A döntetlent azonban már nem sikerült megtartaniuk, pedig mindkét mester cseréi leginkább ezen eredmény tartására irányultak, hiszen a lefújás előtt két perccel az akkoriban az FC Internazionalét erősítő Ronaldo gólja a brazilok győzelmét jelentette.