Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt március 26-án!

1983-ban ezen a napon játszották az angol Ligakupa döntőjét. A londoni Wembley-stadionban értelemszerűen telt ház, 100 000 néző előtt a Liverpool FC és a Manchester United szállt harcba a trófeáért. Óriási csatára volt kilátás, és nem pusztán a díj miatt, hiszen a két tizenegyet az idő tájt az angol klubfutball legerősebb csapatainak tartották.

A Vörösök biztosan meneteltek a bajnoki cím felé, de nagyon kellett nekik az újabb siker, hiszen hetekkel korábban búcsúzni kényszerültek az FA-kupától, mi több a bajnokcsapatok európai vetélkedésétől is, ahol nem kis meglepetésre a lengyel Widzew Lódz bizonyult jobbnak náluk.

A bajnokság során a végül a harmadik helyen végzett MU-t nem tudták legyőzni Kenny Dalglishék, Liverpoolban 0-0-t, az Old Traffordon pedig 1-1-es döntetlent játszott a két csapat, azaz nehéz volt megtippelni a győztes kilétét. Londonban is nagy volt a küzdelem, amely Ronnie Whelan góljával csak hosszabbítás után dőlt el, 2-1 arányban a Liverpool javára. A szezon végén a manchesteriek is hazavihettek egy trófeát, a MU-nak az FA-kupa döntőjében sikerült kiköszörülni a csorbát.