Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt április 3-án!

1984-ben ezen a napon született Maximiliano López, az FC Barcelona télen szerződtetett argentin csatára. Maxi a dél-amerikai ország fővárosának számtalan egyesülete közül a River Plate-ben kezdett el futballozni. Tehetségére már korán felfigyeltek, először 2001 januárjában hívták meg az U17-es válogatottba, amellyel a korosztályos Copa Américán ezüstérmet szerzett, ő maga pedig három gólt ért el.

A 17 éven aluliak világbajnokságán ugyanabban az esztendőben szintén háromszor volt eredményes, és ezt követően a River felnőttcsapatában is bemutatkozhatott. A Milliomosokkal megnyerte a clausurát, amelyben egy gólt ért el, ám a következő idényben sokkal kevesebb lehetőséget kapott edzőjétől. A korosztályos válogatottal azért ott volt a 2003-as U20-as Copa Américán, majd a korosztály világbajnokságán is.

Tartósan csak tavaly tudta beverekedni magát a River kezdő tizenegyébe, a 2004-es clausurában négy góllal járult hozzá a csapat bajnoki címéhez. A tavalyi aperturában, vagyis ősszel már csak egy bajnoki mérkőzést hagyott ki, és ötször volt eredményes, amivel pályafutása legeredményesebb szezonját produkálta.

Ennek megfelelően természetesen egyre inkább nőtt iránta az érdeklődés Európából, főleg, hogy olasz útlevéllel is rendelkezik, vagyis nem számít EU-n kívülinek. A katalánok végül 6,5 millió euróért szerezték meg, és Maxi az Atlético Madrid elleni bajnokin mutatkozott be az FC Barcelonában. A Chelsea FC elleni emlékezetes párharc első mérkőzésén aztán megmutatta, hogy érdemes volt őt szerződtetni, a barcelonai sajtó pedig máris Hernán Crespóhoz és Gabriel Omar Batistutához hasonlítja az új kedvencet.