Vágólapra másolva!
 III. Rainier herceg halála miatt a vendéglátó klub kérésére vasárnap helyett egy későbbi időpontban rendezik meg a Monaco-Lille francia labdarúgó-bajnoki mérkőzést.

Az uralkodót 81 éves korában szerda reggel érte a halál. A monacói herceget az utóbbi tíz évben számos egészségi probléma gyötörte, elsősorban a szívével és a tüdejével voltak komoly gondok. Állapota márciusban olyannyira súlyosbodott, hogy az intenzív osztályra került, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni.

A futballmérkőzés törlése mellett arról is döntés született, hogy a miniállam közelgő teniszviadalának kísérőeseményeit sem rendezik meg. A Mestersorozatba tartozó férfitornára ugyanakkor jelen állapot szerint sor kerül a jövő héten.

Szerdán mélységes szomorúságának adott kifejezést III. Rainier halála kapcsán a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A NOB kommünikében méltatta a hercegséget az elmúlt évtizedekben a különböző sportesemények kedvelt színterévé változtató uralkodót, aki 1949-ben és 1950-ben maga is tagja volt az ötkarikás csúcstestületnek, egyúttal szimpátiájáról biztosította utódját, Albert herceget, aki NOB-tagként, a Nemzetközi Öttusa Szövetség tiszteletbeli elnökeként vagy éppen sportolóként aktív szerepet vállal a világ sportéletében.