Vágólapra másolva!
Továbbra is fej fej mellett halad a Milan és a Juventus, miután a Serie A 30. fordulójában a milánóiak hazai pályán döntetleneztek a Bresciával, míg a torinóiak háromszor is egyenlíteni tudtak a Fiorentina ellen. Az Inter nem vesztett pontot, és Bolognában győzött 1-0-ra.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőiben érdekelt csapatok, azaz a tabella első három helyezettje szombaton lépett pályára, és első ránézésre a címvédő Milannak volt a legkönnyebb dolga, hiszen az utolsó előtti Bresciát fogadta a San Siróban.

A Kaká, Stam és Maldini nélkül kezdő piros-feketék Rui Costa szépségdíjas góljával szereztek vezetést a 14. percben, a portugál irányító bombája a lécről vágódott a hálóba. Seedorf és Tomasson növelhette volna az előnyt az első félidőben, de pontatlanul céloztak, a szünet után pedig a Milan ráült az eredményre, és ez megbosszulta magát, mert a 87. percben Wome 20 méteres lökete a hálóban kötött ki.

A Juventus firenzei győzelmével így a Milan elé kerülhetett volna, ám a violák kezdtek jobban, Pazzini átlövése ugyanis Buffon mögött landolt. A 22. percben érkezett a Juve válasza Del Piero révén, de a szünetre a hazaiak vonulhattak előnnyel, Chiellini bólintott gólt érően Jörgensen beadása után.

Az újabb egyenlítéshez Cejas hibájára volt szükség, a Fiorentina kapusa kijött egy indításra, de Zalayeta megzavarta, erre a portás Ibrahimovichoz passzolt, aki 25 méterről az üres kapuba gurított. Dainelli fejese ismét a Fiorentinát hozta kedvezőbb pozícióba, ám újra jött Ibrahimomic, aki Zalayeta sarkazós passza után szerezte meg második gólját. Bár adódtak még helyzetek mindkét oldalon, végül maradt a döntetlen, és ezzel a pontazonosság a tabella élén.

Az Inter győzött Bolognában, a győztes találatot a korábban a piros-kékeknél játszó Cruz lőtte Van der Meyde beadása után, a továbbiakban még volt egy-egy meg nem adott gól mindkét oldalon (Tare, illetve Van der Meyde jegyezte), a kék-feketék így megerősítették harmadik helyüket.

Serie A, 30. forduló:
Fiorentina - Juventus 3-3 (2-1)
gól:
Pazzini (14.), Chiellini (37.), Dainelli (75.), illetve Del Piero (22.), Ibrahimovic (59., 82.)

AC Milan - Brescia 1-1 (1-0)
gól:
Rui Costa (14.), illetve Wome (87.)

Bologna - Internazionale 0-1 (0-1)
gól:
Cruz (4.)

Folytatódik az éllovasok versenyfutásahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050408madridban.html?pIdx=3