Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt április 11-én!

1984-ben ezen a napon játszották az elődöntőket a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A címvédő, Alex Ferguson által irányított Aberdeen FC 1-0-ra kikapott Portóban, a mérkőzés egyetlen találatát Fernando Gomes szerezte a 14. percben. (Mint emlékezetes a skót klub az előző fordulóban óriási csatában, 3-2-es összesítéssel búcsúztatta az Újpesti Dózsát.)

A másik párharcon, a Manchester United-Juventus FC találkozón sem kellett tovább várni az első gólra, szintén a 14. minutában rezdült meg először a háló, ám az Old Traffordon a hazaiak bánatára. A MU védője, Graeme Hogg ugyanis saját kapujába juttatta a labdát...

A később a West Bromwich Albionban és a Portsmouth FC-ben is megfordult hátvéd abban a szezonban nem tartozott a szerencsés labdarúgók közé, hiszen az előző körben, az FC Barcelona elleni spanyolországi mérkőzésen szintén megoldhatatlan feladat elé állította csapattársát, Gary Bailey kapust. A Nou Campban a MU 2-0-ra veszített, de két héttel később - története egyik legjobb 90 percét produkálva - 3-0-ra nyert Angliában, így továbbjutott.

A Juve elleni mérkőzésen (csak néhány sztár a 23 pályára lépett játékos közül: Frank Stapleton, Norman Whiteside, Bryan Robson, illetve Gaetano Scirea, Claudio Gentile, Antonio Cabrini, Zbigniew Boniek, Michel Platini, Marco Tardelli, Paolo Rossi) azonban az angolok javítani tudtak, a mérkőzés elején megsérült John Gidmant váltott Alan Davies a 35. percben egyenlíteni tudott.