Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága szélsőjobboldali megnyilvánulások miatt 9 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal sújtotta a Laziót. Emellett írásbeli figyelmeztetést is kapott a fővárosi klub.

A liga úgy indokolt, a még súlyosabb büntetést azzal kerülte el a Lazio, hogy a drukkerek nagy része "kiközösítette" a rendbontókat, az együttes vezetői pedig azóta megtették a szükséges intézkedéseket az újabb incidensek megelőzésére.

A Livorno ellen 3-1-re megnyert találkozó során a hazai hívek horogkeresztes zászlókat lengettek és a Benito Mussolini egykori diktátort dicsőítő jelszavakat skandáltak. A lelátókon több helyütt SS-szimbólumok, illetve "Róma fasiszta város" feliratú transzparensek voltak láthatók, ezeket a rendezők nem távolíttatták el a meccs végéig. Sőt, még a pénteken örök nyugalomra helyezett II. János Pál pápa emlékére tartott egyperces gyászszünetet is náci rigmusok zavarták meg.

Az összecsapás után a két szurkolótábor is egymásnak esett a Vatikán közelében lévő San Pietro pályaudvaron, a Livorno hívei ugyanis közismerten baloldali érzelműek. A több kirakatot is "érintő" rendbontásnak a rendőrség vetett véget, amely dorongokat, könnygázgránátokat és botokat foglalt le, továbbá 190 személyt állított elő.