Vágólapra másolva!
A hazaiak kétszer is vezettek, a hajrában szerzett két góllal az Ajax Amsterdam mégis nyert a Feyenoord vendégeként a holland labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának vasárnapi rangadóján.

A Feyenoord kapuját Babos Gábor őrizte, a gólokat Kalou (48.), Kuijt (80.) illetve de Jong (57.), Grygera (86.) és Maduro (92.) szerezték. A találkozó előtt egy házi készítésű petárda felrobbant az egyik rotterdami szurkoló zsebében a De Kuip-stadion közelében, melynek következtében súlyos égési sérülésekkel két hazai drukkert kórházba szállítottak.

Az amszterdami fanatikusok közül 1600-an nem jutottak be a lelátóra, mert szétverték az őket szállító két különvonatot. A szerelvényt azonnal visszafordították a hatóságok.

A lefújás után már a Feyenoord fanatikusai okoztak botrányt, összecsaptak a rendőrökkel. Negyvenhárom személyt őrizetbe vettek, hét rendőr pedig megsérült. A randalírozók kövekkel dobálóztak, őket vízágyúval igyekeztek megfékezni.

Vasárnap játszottak egy magyar érdekeltségű meccset is: a Pető Tamást foglalkoztató NAC Breda 1-1-es döntetlent ért az UEFA-kupában elődöntős AZ Alkmaar otthonában. A középpályást a 84. percben lecserélték.

Holland labdarúgó-bajnokság, 29. forduló:
Roda JC Kerkrade - Utrecht 3-2
RBC Roosendaal - ADO Den Haag 2-0
De Graafschap - RKC Waalwijk 2-4
Vitesse Arnhem - SC Heerenveen 1-3
Feyenoord - Ajax Amsterdam 2-3
Twente - NEC Nijmegen 2-1
Willem II - PSV Eindhoven 0-1
AZ Alkmaar - NAC Breda 1-1
Den Bosch - Groningen 1-2

Az állás:
1. PSV Eindhoven 76 pont
2. Ajax Amsterdam 62
3. AZ Alkmaar 61/28 mérkőzés
4. Feyenoord 56.