Vágólapra másolva!
Nem jutott fináléba a címvédő Werder Bremen labdarúgócsapata a német kupában, miután a keddi elődöntőben 2-2-es mérkőzést követően a büntetőrúgásokban 5-4-re kikapott a Schalke együtteséről. A mérkőzés hősének a hazaiak hálóőre, Frank Rost számított, aki három büntetőt hárított, majd a mindent eldöntő 11-est ő rúgta be a brémai hálóba.

eredmény, német kupa, elődöntő
FC Schalke 04 - Werder Bremen 2-2 (0-0, 1-1, 2-2) - tizenegyesekkel 5-4
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 61 524 néző
v.: Fröhlich
Schalke: F. Rost - Oude Kamphuis, Waldoch, Krstajic, Kobiashvili - Poulsen, Vermant - Lincoln - Asamoah (Hamit Altintop, 106.), Sand (Hanke, 91.), Ailton
Werder: Reinke - Davala, Ismaël, Pasanen, Stalteri - F. Ernst - D. Jensen (Hunt, 74.), Borowski - Micoud - Valdez, Klasnic
gól: Sand (64.), Ailton (96.), illetve Ismael (84.), Borowski (94.)

Nem sikerült megismételnie a tavalyi bravúrt a Werder Bremen labdarúgócsapatának, amely címvédőként ezúttal az elődöntőben bukott el a német kupában. Sokáig úgy tűnt, már a rendes játékidőben eldőlhet a mérkőzés, a dán Sand révén ugyanis a 64. percben vezetést szerzett a Schalke, ezt Ismaël hat perccel a lefújás előtt egy jól eltalált lövéssel egalizálta.

A hosszabbítás elején Borowski bombagóljával meglepetésre a Werder jutott előnyhöz, hogy aztán egy Asamoah által visszafejelt labdát Ailton a 16-osról bombázzon Reinke hálójába.

2-2 után következhettek a büntetőrúgások, ahol a főszerepet az egykori brémai hálóőr, Frank Rost játszotta.

Ismaël kezdte a sorozatot, s nem hibázott (0-1). Lincoln nyugodtan lőtte be gólját (1-1). Stalterivel Rost kicsit kekeckedett (mondván, nem a büntetőponton áll a labda), ez úgy megzavarta a vendégjátékost, hogy gyenge lövését a kapus kiütötte. Vermant a jobb felsőbe bombázott (2-1). Ezt követően sem Micoud, sem Krstajic nem hibázott (3-2).

Borowski gyengécske kísérletét azonban Rost hárította, azaz kétszeres lehetőség előtt állt a Schalke, hogy minél gyorsabban befejezze a párbajt. Oude Kamphius azonban egyszerűen jobb kapufa mellé lőtt, Ümit Davala közben egyenlített (3-3), míg a Ailton a meccslabdát a lécre bikázta.

Folytatódott a szétlövés, a hatodik sorozatban Pasanen és Kobiasvili sem rontott (4-4), a hetedikben viszont az elcsúszó Ernst gurítása nem okozott gondot Rostnak, aki ezen úgy felbátorodott, hogy három hárított büntető után ő állt oda rúgni a gelsenkircheniektől, s eldöntötte a továbbjutást (5-4).

A másik elődöntőre, a Bielefeld-Bayern München találkozóra szerdán 20.30-as kezdettel a Schüco-Arenában kerül sor.