Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság irányítói engedélyt adtak a Chelsea-nek arra, hogy kártérítést követeljen Adrian Mututól, illetve Mutuért, akivel a klub októberben bontotta fel szerződését, miután kiderült, hogy kokaint fogyasztott. 

A román csatár menesztése egyben azt is jelentette a londoni egyesületnek, hogy elvesztett 15 millió fontot, 2003-ban ugyanis ennyiért szerezte meg a játékost az AC Parmától.

Mutut az ominózus eset után hét hónapra eltiltották - a büntetése május 18-án jár le -, ugyanakkor időközben már el is kötelezte magát a Juventushoz.

A PL mostani döntését követően a Chelsea várhatóan a nemzetközi szövetséghez (FIFA) fordul, s a hírek szerint 8 millió fontot szeretne kapni a támadótól vagy az őt gyakorlatilag ingyen megszerző olasz klubtól.

"Veszélyes precedenst teremthet, ha a Chelsea sikerrel jár. A következményei minden játékost érinthetnek" - mondta Mutu a Pro Sport című román napilapnak. "A munkaadó ezután bárkit, bárhol kirúghat, s azután bármilyen indokkal kártérítést követelhet."

A csatár egyébként úgy értelmezi a PL határozatát, hogy neki kell fizetnie, ha nyer a londoni klub, ezzel együtt valószínűsíthető, hogy a Juventus állná a költségeket.

"Hogy érzem magam? Rosszul, ez nem is kérdés. Bárki ilyen állapotban lenne, ha tőle követelnének ekkora összeget. Most már bármi megtörténhet, felkészültem a legrosszabbra is" - tette még hozzá Mutu.