Vágólapra másolva!
A francia szövetség (FFF) fegyelmi bizottsága mindössze három hónapra tiltotta el Fabien Barthezt, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának válogatott kapusát, aki még februárban, a marokkói Wydad Casablanca elleni barátságos mérkőzésen leköpte a bírót. Az FFF néhány órával az ítélethirdetés után közleményben fejezte ki igényét a súlyosabb büntetés kiszabására, s már be is nyújtotta hivatalos fellebbezését.

A büntetés valóban enyhének tűnik, különösen annak fényében, hogy a szervezet szabályzatában egyértelműen az szerepel: köpésért legkevesebb féléves eltiltás jár, de ezt verekedés vagy egyéb sportszerűtlenség esetén akár egy évre is lehet növelni. "Leköpte, ez tény, de nem köpött az arcába" - indokolt Jean Mazzella, a fegyelmi testület elnöke.

A pénteki döntésben az is benne foglaltatik, hogy a 33 éves, világ- és Európa-bajnok hálóőrre további három hónapos eltiltás vár, amennyiben a jövőben egyéb sportszerűtlenséget követ el.

Barthez - aki eddig 73-szor játszott a nemzeti csapatban - azt tervezi, hogy a jövő évi németországi világbajnokság után visszavonul.