Vágólapra másolva!
A Serie 33. fordulójában két pályán is a hosszabbításban született meg a mindent eldöntő gól, Messinában a hazaiak Rafael találatával győzték le az Intert, míg Livornóban Lucarelli a 93. percben biztosította be a három pontot az újoncnak a Lecce ellen. Vincenzo Montella is a ráadásban talált be a Sampdoria kapujába, de a Roma-drukkerek nem örülhettek különösebben a gólkirály-jelölt idénybeli 21. treffelésének, mert a genovai gárda 2-1-re legyőzte a Farkasokat. A forduló zárómérkőzésén a Juventus 1-0-ra nyert a Lazio ellen.

Az alsóházban ismét megpezsdült az élet, az Atalanta 1-0-ra verte a Palermót Sala fejesével, ennek ellenére a bergamóiak továbbra is az utolsó helyen tanyáznak.

A Brescia szintén győzelemmel próbál menekülni, hazai pályán gyűrte le 2-0-ra a Regginát, a Fiorentina pedig ikszelt a Bolognával, mindkét klubnak 34 pontja van, csakúgy mint a szombaton a Milantól zakozó Parmának.

A Chievo sem nyugodhat meg, a Cagliari elleni remi nem könnyítette meg a veronaiak helyzetét, bár fellélegeznének, ha az idény végén is a 16. helyen állnának.

A Lecce is bajban lehet még, a délieknek már szinte zsebben volt az egy pont a Livorno ellen, amikor érkezett Lucarelli, az újonc gólfelelőse, és szertefoszlatta a leccei reményeket a pontszerzésről.

Az Intert eddig csak a Milan tudta legyőzni a bajnokságban, most ugyanez összejött a Messinának is, a szicíliaiak nem kapkodták el a dolgot, Rafael a 93. percben lőtte a győztes gólt. Genovában Flachi és az egykoron a Sampot erősítő Montella is értékesített egy büntetőt, de a hazaiaknál Tonetto is beköszönt, így tovább tart a fővárosiak vesszőfutása, a legutóbbi kilenc meccsen mindössze négy pontot szereztek.

A Milan szombati sikere után a Juventus győzelmi kényszer alatt lépett pályára a Lazio ellen, ráadásul Fabio Capello nem számíthatott a sérült Trezeguet-re és az eltiltott Ibrahimovicra, így Del Piero és Zalayeta kezdett elől.

Del Piero aztán alig több mint negyedórát töltött a gyepen, Siviglia ugyanis akkorát pakolt oda a Juve kapitányának, hogy a 16. percben Olivera jött be helyette. Az első félidőre ez a jelenet volt a jellemző, a játékosok abban versenyeztek, hogy ki tud nagyobbat rúgni az ellenfélbe, mindössze egy lehetőség adódott, Zambrotta és Olivera összjátéka után Zalayeta elé került a labda, de 16-ról elengedett lövését Peruzzi lábbal hárította.

A második félidőben a sérült Peruzzi helyét Casazza foglalta el a rómaiak kapujában, és bemutatkozásként úgy bikázta Oliverára a labdát, hogy az kis híján a hálóban landolt.

Bazzani is a szünetben állt be a Lazióba, és ő is emlékezetessé tehette volna első megmozdulását, de Cesar szöglete után gyengén találta el a labdát. Aztán sokáig semmi, majd Nedved lőtt távolról, és Cosazza melléről pattant ki a labda.

A 85. percben aztán már a kapus is tehetetlen volt, egy lefejelt labdára Nedved robbant rá, elvitte Couto és Oddo mellett, majd ballal kilőtte a bal felső sarkot. Oddo válaszolhatott volna szabadrúgásból, de a jobb kapufához tekeredő labdáját Buffon kiütötte, ezzel továbbra is azonos pontszámmal áll a Juventus és a Milan.

Serie A, 33. forduló:
Atalanta - Palermo 1-0 (0-0)
gól: Sala (87.)

Bologna - Fiorentina 0-0

Brescia - Reggina 2-0 (0-0)
gól:
Di Biagio (48.), Stankevicius (77.)

Chievo - Cagliari 1-1 (1-0)
gól:
Pellissier (32.), illetve Gobbi (72.)

Livorno - Lecce 1-0 (0-0)
gól:
C. Lucarelli (93.)

Messina - Internazionale 2-1 (0-0)
gól:
Di Napoli (59.), Rafael (93.), illetve Cruz (46.)

Sampdoria - AS Roma 2-1 (1-0)
gól:
Tonetto (33.), Flachi (79., 11-esből), illetve Montella (93., 11-esből)

Lazio - Juventus 0-1 (0-0)
gól:
Nedved (85.)