Vágólapra másolva!
A Chelsea csapatkapitányát, John Terryt választotta az év játékosának az angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA). Az esztendő All Star-csapatában négy Chelsea-ben játszó labdarúgó kapott helyet, s a csatársorba befért Király Gábor és Torghelle Sándor csapattársa, Andy Johnson is.

Közétette választásának eredményét az angol Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA), amely úgy találta, az esztendő legjobb játékosa címet John Terry érdemli ki. A Chelsea játékosa a versengésben maga mögé utasította két csapattársát, Frank Lampardot és Petr Cech-t, de a vert mezőnyben van a tavalyi győztes Thierry Henry (Arsenal) mellett Steven Gerrard (Liverpool) és Andrew Johnson (Crystal Palace) is.

"Hihetetlen érzés és egyben hatalmas elismerés, hogy azok a játékostársak találtak a legjobbnak, akik ellen hétről hétre pályára lépek" - mondta meghatottan Terry.

Az angol védő kiváló formában játszik a szezon során, nagy szerepe van abban, hogy a Chelsea Bajnokok Ligája-elődöntőt játszik, s várhatóan 50 év elteltével ismét bajnoki címet szerez a Premier League-ben.

Terry az első Chelsea-játékos, aki kiérdemelte a címet, védőjátékos Paul McGrath 1993 sikere óta nem nyerte meg a díjat. Az év legjobb fiatal játékosa a Manchester United csatára, Wayne Rooney lett. Az All Star-csapatban négy Chelsea-játékos is helyet kapott, csakúgy, mint a Crystal Palace csatára, Andy Johnson.

Néhány órával a díjátadót követően verekedés miatt letartóztatták Quincy Owusu-Abeyiét, az Arsenal csatárát - tudatta az MTI. A 19 éves holland játékos hajnalban a londoni Café Royal előtt negyedmagával utcai csetepatéba keveredett. Egy fiatalembert fejsérüléssel kórházba szállítottak, míg a futballista mellett további két személyt a rendőrség őrizetbe vett. Owusu-Abeyie 2002-ben került az Ajaxtól az Arsenalhoz.

az év All Star-csapata
Petr Cech (Chelsea) - Gary Neville (Manchester United), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Ashley Cole (Arsenal) - Shaun Wright-Phillips (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Arjen Robben (Chelsea) - Thierry Henry (Arsenal), Andy Johnson (Crystal Palace).