Vágólapra másolva!
Azok után, hogy az előző szezonban a Juventus FC semmilyen trófeát nem nyert, a torinói szurkolók azt várták az új trénertől, Fabio Capellótól, hogy vezérletével a gárda ismét sikeres lesz. A Zebrák sokáig ennek megfelelően is szerepeltek, ám a BL-ből való kiesés után már csak a bajnokság maradt az együttesnek, ahol azonban az AC Milan meglehetősen kemény ellenfélnek tűnik. A szurkolók ráadásul a klub élő legendájának számító Alessandro del Piero szerintük nem megfelelő "foglalkoztatása" miatt kissé meg is orroltak a mesterre.

Fabio Capello érkezése egyértelműen új korszak kezdetét jelentette a Juventus FC életében: az AS Romától szerződtetett mester két egykori játékosának társaságában érkezett a fővárosból, Jonathan Zebina és Émerson is követte edzőjét Torinóba, majd az átigazolási időszak utolsó napján a klub ügyvezető igazgatójának, Luciano Mogginak további két nagy igazolást is sikerült végrehajtania Zlatan Ibrahimovic, illetve Fabio Cannavaro megszerzésével.

E négy focista jelenléte lehetőséget adott a trénernek ahhoz, hogy egy rendkívül masszív csapatot építsen fel, amely az ősszel szinte hiba nélkül futballozott, a Bajnokok Ligájában és a Serie A-ban is menetelt. Mindezt ugyan nem valami látványos játékkal tette, de az eredményekre nem lehetett panasz: a BL-ben a gárda gond nélkül vette a csoportküzdelmek jelentette akadályt, a bajnokságban pedig fél szezon alatt mindössze egyetlen vereséget szenvedett. 21 forduló után nyolc pont volt az előnye a Juvénak a pontvadászatban az AC Milan előtt, a kezdő tizenegyet pedig az újságírók a tréner megkérdezése nélkül is fel tudták írni.

A hátsó alakzat szinte mindig a Zebina, Lilian Thuram, Cannavaro, Gianluca Zambrotta összeállításban szerepelt, egyedül a jobbhátvéd pozíciójában játszott néhány alkalommal Gianluca Pessotto, amikor Zebina sérüléssel bajlódott; a középpályán Mauro Camoranesi, Émerson és Pavel Nedved helye volt megingathatatlan, és a negyedik ember legtöbbször Manuele Blasi volt, Stephen Appiah csak párszor kapott lehetőséget.

A legnagyobb variációs lehetőség még a csatársorban akadt, ahol elméletileg az Alessandro del Piero, David Trézéguet, Ibrahimovic triót szerette volna rotálni a mester, ám miután a francia hosszabb időre kidőlt a sorból, így leginkább Del Piero és Ibrahimovic játszott, egy-két alkalommal Marcelo Zalayeta léphetett még pályára.

A nyolcpontos előnyt azonban a 22. és a 25. forduló között, négy mérkőzés alatt "sikerült" leadniuk a torinóiaknak, miután a Sampdoriától és a Palermótól is 1-0-s vereséget szenvedtek, majd az Udinese legyőzése után az FC Messina ellen gól nélküli döntetlent értek el. E három találkozón a kezdő tizenegyet illetően egy közös vonás volt: a Brescia elleni mérkőzésen megsérült Nedved egyiken sem lépett pályára.

Persze túl nagy katasztrófa így sem sújtotta a csapatot, hiszen az AC Milan csak utolérte a Juvét, de nem előzte meg, és menet közben a Real Madridot a cseh középpályás nélkül is elbúcsúztatta a gárda a BL-ben, bejutva a legjobb nyolc közé.

Az elődöntőbe kerülés viszont már nem sikerült a csapatnak, mivel a Liverpool FC némi meglepetésre búcsúztatta a torinóiakat, köszönhetően a Delle Alpiban elért gól nélküli döntetlennek. Azon az összecsapáson a Zebrák valóban meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottak, és sokak szerint ebben elsősorban Capello volt a ludas, aki túlságosan is kivárásra játszatta csapatát, elvégre egy 1-0-s győzelem is elég lett volna az olaszoknak.

Ez a taktika, amely az ellenfél hibáira épített, a Real ellen bejött, a 'Pool ellen azonban nem, így a BL-győzelem álma elszállt. A bajnoki cím reménye viszont megmaradt, főleg, hogy a következő fordulóban a milánói rivális váratlan vereséget szenvedett Sienában, és a Juventus előnye hárompontosra nőtt. Ez a fór persze pár nappal később rögtön el is fogyott, ráadásul hátra van még az AC Milan elleni összecsapás is, de az aranyérem megszerzése reálisnak tűnik jelenleg.

A szurkolók nem is a BL-ből való kiesés miatt elégedetlenkednek elsősorban, hanem nagy kedvencük, Del Piero miatt, aki a fanatikusok egy része szerint túl kevés lehetőséget kap Capellótól. Ami tény: 33 forduló alatt a támadó 26 bajnokin lépett pályára, ebből 23-szor kezdőként, de csak öt olyan összecsapás volt, hogy végig is játszhatta a kilencven percet - 18-szor tehát lecserélték, és ez az, ami nem tetszik a drukkereknek.

Del Piero ez idő alatt egyébként 12-szer volt eredményes (négyszer büntetőből talált be), és ha még legalább öt gólt szerez, akkor pályafutása második legeredményesebb idényét produkálhatja, legalábbis ami a bajnoki találatokat illeti. A focista párszor maga is látható jelét adta elégedetlenségének, a szurkolók pedig néhányszor egyenesen kifütyülték Capellót, amikor lehozta kedvencüket, és nehezen tudják elfogadni, hogy a tréner nem kezeli kiemelten a csatárt, hanem csak a keret egyik tagjának tekinti.

Ennek köszönhetően folyamatosan tartják magukat azok a híresztelések, hogy Del Piero az idény végeztével távozik a Juventustól, és leggyakrabban Angliát szokták emlegetni vele kapcsolatban, bár konkrét klubról egyelőre nem szóltak a pletykák. A focista szerződése egyébként 2008-ig érvényes, vagyis távozása esetén a torinóiak szép summát kaphatnának érte, és a jól értesültek szerint Capello máris kiszemelte egykori klubjából Antonio Cassanót Del Piero pótlására.