Vágólapra másolva!
A Bundesliga 31. fordulójában a Wolfsburg és a Hannover is otthon tartotta a pontokat, a Hamburg, illetve a Nürnberg ellen.

A Hamburg esetleges győzelmével felzárkozhatott volna a nemzetközi kupaindulást jelentő helyen álló Hertha és Werder mellé, ennek megfelelően a vendégek voltak aktívabbak, Mpenza helyzetbe is került, de nem tudta átemelni Jentzsch kapust.

A hazaiaknál főleg Martin Petrov próbálkozott, és a bolgár középpályás a 41. percben meglepte a hamburgi portást, majdnem az oldalvonal mellől végezhetett el egy szabadrúgást, és amíg mindenki beadást várt, kapura tekerte, a labda pedig a jobb sarokban pihent meg.

A szünet után Mpenza hagyott ki két helyzetet, aztán Mahdavikia szedett össze gyorsan két sárgát, ami azt jelentette, hogy a Hamburg az utolsó húsz percben tíz emberrel küzdött, de hiába.

A másik meccsen Kaufman gólja döntött, a Hannover ezzel bebiztosította az élvonalbeli tagságát, a Nürnbergre még nehéz percek várnak, bár elég, ha a hátralévő három meccsen négy pontot szerez (a Bochumot és a Mainzot fogadja, a Bayernhez megy), és akkor jövőre visszavághat mostani legyőzőjének.

Bundesliga, 31. forduló:
Wolfsburg - Hamburg 1-0 (1-0)
gól
: M. Petrov (41.)
piros lap: Mahdavikia (70., Hamburg)

Hannover - Nürnberg 1-0 (0-0)
gól: Kaufman (87.)