Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában Danny Higginbotham góljával az utolsó percben egyenlített a Southampton a Crystal Palace otthonában, ezzel mindkét gárdának 32 pontja van, és kiesőhelyen állnak, mivel a Norwich 1-0-ra legyőzte a hatvan percet emberhátrányban játszó Birminghamet. Gera Zoltán csapata meglepetésre 1-1-es döntetlent ért az Old Traffordon a Manchester United vendégeként. 

A Selhurst Parkban felejthető első 30 percet hozott össze a Crystal Palace és a Southampton, majd a 34. minutumban vezetést szerzett a Király Gáborral felálló hazai csapat, Hull lőtt fordulásból a bal sarokba.

A középkezdés után egyből egyenlített a Soton, Popovic kezezett, Crouch pedig bevágta a büntetőt, pedig Király eltalálta a sarkot. A második félidőben beállt az olasz Ventola, aki egy hosszú indítás után lesgyanús helyzetből indulva kilőtte a jobb sarkot, és úgy tűnt, a Palace megszerzi a létfontosságú három pontot. De a 90. percben Phillips gurított középre, a londoniak védelme elaludt, a hosszú oldalon pedig Higginbotham jött, és közelről a rövid sarokba tüzelt.

Az egy pont esik gárdát sem húzta ki a bajból, pláne, hogy a Norwich Ashton büntetőjével legyőzte a Birminghamet. A tabella másik végén a Chelsea már utcahosszal vezet, a Charlton ellen ünnepre készült a csapat és a szurkolótábor egyaránt.

Végül Makelele góljával nyertek a Kékek, igaz, a francia középpályás elsőre kihagyta a tizenegyest, de a kipattanót belőtte. Az Everton nagy lépést tett a BL-indulást érő negyedik hely megszerzésére a Newcastle elpáholásával.

A szombati utolsó mérkőzésen Gera Zoltán és csapata, a West Bromwich Albion az Old Traffordon lépett pályára, és az első félidő után nem úgy tűnt, hogy meglepnék a Vörös Ördögöket, akik Giggs szemfüles góljával szereztek vezetést, a walesi szélső úgy csavart a kapuba egy szabadrúgást, hogy a vendégek még a sorfalat rendezgették.

A gól után le kellett cserélni Houltot, a WBA kapusát, helyére a lengyel Kuszczak állt, aki a későbbiekben főszereplő lett, mert mindent védett, egy alkalommal pedig a kapufa hárította helyette Scholes bombáját. A birminghamiek bátrabban játszottak a második játékrészben, ennek eredményeként Horsfield és O'Shea ütközése után büntetőhőz jutottak, amit Earnshaw értékesített, és ez az egy pont azt jelenti, hogy a WBA bennmaradhat, ha nyer az utolsó fordulóban, míg három vetélytársa kikap.

Premier League, 37. forduló:
Chelsea - Charlton 1-0 (0-0)
gól:
Makelele (90.)

Aston Villa - Manchester City 1-2 (0-2)
gól: Angel (61.), illetve Wright-Phillips (5.), Musampa (12.)

Blackburn - Fulham 1-3 (1-1)
gól: Neill (6.), illetve Malbranque (20., 77.), McBride (53.)
piros lap: Short (69.), illetve Rosenior (70.)

Crystal Palace - Southampton 2-2 (1-1)
gól:
Hall (34.), Ventola (32.), illetve Crouch (35., 11-esből), Higginbotham (90.)
piros lap: Sorondo (59.), illetve Crouch (59.)

Everton - Newcastle 2-0 (1-0)
gól: Weir (43.), Cahill (59.)
piros lap: Ameobi (56., Newcastle)

Middlesbrough - Tottenham 1-0 (1-0)
gól: Boateng (11.)

Norwich - Birmingham 1-0 (1-0)
gól: Ashton (45., 11-esből)
piros lap: D. Johnson (31., Birmingham)

Portsmouth - Bolton 1-1 (0-1)
gól: Aiyegbeni (72.), illetve Diouf (11.)

Manchester United - West Bromwich Albion 1-1 (1-0)
gól: Giggs (21.), illetve Earnshaw (62., 11-esből)

Manchesteri csodatételre készül a West Bromhttp://origo.hu/sport/focivilag/20050506kiralyek.html?pIdx=3