Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgó-csapata 1-1-es döntetlent ért el a kisebbik valenciai csapat, a Levante otthonában a Primera División 36. fordulójának szombati játéknapján, így - mivel a Real Madrid nem tudott nyerni Sevillában - hat év után ismét bajnoki címet ünnepelhet.

A Real Madrid sevillai fellépése nyitotta meg a Primera División 36. fordulójának kétmeccses szombati játéknapját. A királyi gárda rendszerint parázs meccseket játszik Andalúziában, így természetesen most sem remélhették Wanderley Luxemburgo tanítványai, hogy könnyű sétagalopp vár rájuk a fennállása első BL-szereplésére reális eséllyel hajtó hazaiak ellen a Sánchez Pizjuánban.

Torkán is akadt a Realnak a falat, bár volt olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor esélyük volt a fővárosiaknak arra, hogy halasztást rendeljenek el a Barcelonának a bajnokavatás kérdésében. A rangadó eleje mindenesetre a Sevilláé volt, olyannyira, hogy a Galaktikusok jóformán a saját tizenhatosukról sem tudtak kijönni. Gólt mégsem akcióból, hanem szabadrúgásból ért el a hazai csapat: Ramos jó harminc méterről remekül eltalált lövést küldött a jobb alsó sarokba (Casillas nem védhette az elemi erejű bombát, bár, ha sorfalat állíttat a hazai kapus, abban talán elakadhatott volna a löket).

Ezután sokáig semmi - bár Ronaldo egyik villanása egyenlítést érhetett volna -, majd gyakorlatilag a semmiből egyenlített a Real, amikor az Owen elől történő tisztázáshoz több lehetőség közül a legrosszabbat választó Javi Navarro esetlen mozdulattal saját kapujába fejelt.

A második félidőben alaposan visszavett a Sevilla, a Real többet birtokolta a labdát, azonban a madridiak vezető góljához kidolgozott helyzet híján így is egyéni produkcióra volt szükség: Zidane szenzációsan eltalált lövése a felső kapufáról vágódott a gólvonal mögé.

A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a hazai csapat, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a 89. percben egy jobb oldali beadást követően a lassan a brazil válogatottból is kirobbanthatatlan házi gólkirály, Julio Baptista bólintott a bal alsó sarokba.

A vége tehát 2-2, ami igazából egyik csapatnak sem jó, felhőtlen örömöt okozhatott viszont a katalán drukkereknek, hiszen minden barcelonai tudta, a madridi pontvesztéssel a Barcának immáron egy döntetlen is elég a kiesés ellen harcoló Levante otthonában. Nos, ha valakinek voltak is kétségei afelől - lehettek, hiszen a 60. percig az újonc valenciai csapat vezetett -, hogy a gránátvörös-kékek hozzák a megfelelő eredményt, azoknak a gólkirály-jelölt Eto'o adott frappáns választ, amikor egy közeli stukkolással egyenlített.

Az utolsó félóra - különösen az utolsó pár perc - gyakorlatilag értékelhetetlen volt, hiszen mindkét csapat elégedett volt a döntetlennel, a játékosok pedig kínosan ügyeltek arra, nehogy valami nem várt fordulat álljon be egyik, vagy másik oldalon.

A játékvezető hármas sípszavának pillanatában aztán óriási ünneplés vette kezdetét, hiszen Ronaldinhóék a hátralévő két forduló eredményitől függetlenül bajnoknak mondhatják magukat. A folytatás vasárnap, a figyelem középpontjában pedig mostantól az európai kupaszereplést érő helyekért vívott harc, valamint a kiesés elleni küzdelem lesz (bár ez utóbbi kérdés is eldőlni látszik, hiszen a Levantére egyedül veszélyes Mallorca sorsolását - Bilbao, Deportivo, Betis - nézve kicsi az esély, hogy a Cúper-csapat megfogja az újoncot.)

Primera División, 36. forduló:
Sevilla - Real Madrid 2-2 (1-1)
gól:
Ramos (19.), Baptista (89.), illetve Javi Navarro (42., öngól), Zidane (74.)

Levante - Barcelona 1-1 (1-0)
gól:
Rivera (35.), illetve Eto'o (60.)

Koronázásra készül a Barcelonahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050513gera.html?pIdx=1