Vágólapra másolva!
Emeli a tétet a Barcelona a Thierry Henryért indított hajszában. Május 19-én jelentette a madridi AS, hogy a katalán klub 24 millió eurót kínált az Arsenal 27 éves francia válogatott csatáráért. Azóta megjelent a témában egy Ronaldinho-nyilatkozat a Le Parisien című francia lapban ("Thierrynek a Barcában a helye"), majd kedden a spanyol bajnok képviselője megint Londonban járt, és ezúttal már 42 millió euróra emelte a tétet. Henry londoni szerződése 2007 júniusáig szól, de a Premier League tavalyi és idei gólkirálya állítólag nem elégedett azzal, hogy bármennyi gólt is rúgjon, az Arsenal nem képes ötről a hatra jutni.

Most már nemcsak a Bajnokok Ligájában, hanem a Premiershipben sem, hiszen a tavalyi bajnoki cím után idén simán lemaradt a Chelsea mögött. Vannak azonban problémák, nem is csekélyek. Először is a Barcelona kiköltekezett, úgy hírlik, idén mindössze hétmillió eurója van játékosvásárlásra.

Másrészt Sandro Rosell alelnök, a pénzügyi zseni, aki tavalyelőtt Ronaldinhót, tavaly Decót és Eto'ót szerződtette - ezen a szinten - fillérekért, haragban van Joan Laporta elnökkel, és kifelé áll a szekere rúdja a bajnokcsapat vezetőségéből. (Jelzésértékű, hogy egy internetes közvélemény-kutatásban a Barca szurkolói Laportát tették felelőssé a kialakult helyzetért.)

Jelen állás szerint tehát Henryt csak akkor lehetne megvenni, ha a klub megválna egy-két nagyágyújától. Az egész tranzakciónak viszont csak akkor lenne értelme, ha összeállna a Deco, Ronaldinho, Eto'o, Henry tengely. Persze sokat segíthetne, ha létrejönne a Laporta által beharangozott mesés kínai reklámszerződés, az ebből - állítólag - befolyó évi harmincmillió euró megoldaná a gondokat.

Kína azonban nagyon messze van...

Ch. Gáll András