Vágólapra másolva!
A Premier League fegyelmi bizottsága bűnösnek találta a Chelsea együttesét, valamint annak vezetőedzőjét, José Mourinhót és Ashley Cole-t, az Arsenal védőjét, mivel a felek az Ágyúsok belegyezése nélkül kezdtek tárgyalni a válogatott futballista esetleges átigazolásáról.

A liga példátlan büntetéseket szabott ki az ügy kapcsán, hiszen a Kékeket 300 ezer, a portugál szakvezetőt 200 ezer, míg a 24 éves futballistát 100 ezer font befizetésére kötelezte. Az érintetteknek 14 napjuk van a fellebbezésre.

A The Sun című brit bulvárlap még februárban arról értesült, hogy a játékos egy londoni szállodában találkozott a helyi rivális képviselőivel. Ez ellentmond az angol szabályoknak, hiszen először a két klubnak kell felvennie a kapcsolatot egymással. Cole-t még két és fél évig köti szerződés az Arsenalhoz, amelyet a vezetők hamarosan szeretnének meghosszabbítani.

A Premier League hasonló ügyben a legsúlyosabb büntetést 2002 márciusában szabta ki, akkor a Liverpoolnak húszezer, Christian Ziegének, a Middlesbrough korábbi játékosának tízezer fontot kellett befizetnie.