Vágólapra másolva!
A hat sikertelen év után megszerzett bajnoki cím és a stabilizálódott anyagi háttér ellenére forrnak az indulatok az FC Barcelona háza táján.

Az alelnök távozásával megoldódni látszik az a vita, amely a hat sikertelen év után spanyol bajnoki címet szerzett FC Barcelona háza táján dúl.

A viszály két főszereplője a klubelnök Joan Laporta és helyettese, Sandro Rosell volt, akik bár gyerekkori jó barátok, mégis hajba kaptak az irányítási feladatok miatt.

"Vesztettem, nélkülem Laporta nyugodtabban tud dolgozni" - jelentette ki a vezető első számú munkatársa. A válás már csak azért is erősen kihathat az egyesület helyzetére, mert a 41 éves - korábban a Nike cég menedzsereként tevékenykedő - Rosell remek dél-amerikai kapcsolatai révén csábította Katalóniába a szupersztár Ronaldinhót és az ugyancsak brazil születésű, de portugál Decót.

A klubnál most sokan attól félnek, hogy bizalmasuk lemondásával a két klasszis is elhagyja a gárdát. Rosell már a harmadik nagy távozó Bacelonában a bajnoki diadal óta: korábban Josep María Bartomeu elnökségi tag és Jordi Monés, az orvosi részleg főnöke is a váltás mellett döntött.