Vágólapra másolva!

Eto'o kikosarazta Abramovicsot

Most először ismerte be Samuel Eto'o, a Barcelona kameruni gólzsákja - aki az utolsó pillanatban maradt le a spanyol gólkirályi címről -, hogy a Chelsea roppant intenzíven csábította az utóbbi időben. Mindezt korábban többször is cáfolta Eto'o ügynöke, noha futballkörökben nyílt titok volt: Roman Abramovics, a londoni kékek tulajdonosa Eto'ótól remélte, hogy az utolsó darabka lesz a BL-cím elnyeréséhez vezető kirakós játékban. Eto'o most szülőhazájából, Kamerunból mondott végleges nemet az orosz milliárdosnak.

"Jóval magasabb fizetést ajánlottak a Chelsea-től, mint amennyi a barcelonai járandóságom, de engem nem érdekel a pénz" - jelentette ki Doualában Eto'o, ahol klubelnökével, Joan Laportával együtt egy AIDS-kórházban tettek jótékonysági látogatást.

A kameruni center azt elfelejtette megemlíteni, hogy Laporta kameruni látogatásának éppen az volt a célja, hogy a helyszínen emelje évi hatmillió euróra Eto'o tizenkét hónapra jutó bérét. (Ez az összeg már "galaktikus" méretű, megegyezik a Real Madrid sztárjainak - Raúl, Ronaldo, Zidane, Figo, Beckham - bérével.)

Eto'o arról is beszélt, hogy a londoni klub ügynökei hosszú ideje a nyomában voltak, de ő semmiképpen nem akar eltávozni attól a csapattól, amelyet hat év után először nyert spanyol bajnoki címet. "Az elnök úrnak mindent elmondtam, a szerződésem megingathatatlan, nincs más célom, mint a bajnoki cím megvédésére és a BL-trófea megszerzédére vezetni a csapatot" - húzta alá Eto'o.

Laporta - aki kedden érkezik vissza Barcelonába - azzal a megnyugtató tudattal száll repülőgépre, hogy 2010-ig számíthat a kameruni csatár szolgálataira. A szerződéshosszabbítást ugyan még nem írták alá, de mindez csak formaság.

Ch. Gáll András