Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt június 24-én!

1978-ban ezen a napon született Luis García, a friss Bajnokok Ligája-győztes Liverpool FC spanyol légiósa. Luis Javier García Sanz Badalonában látta meg a napvilágot 1978. június 24-én, és pályafutását, mint minden "rendes" katalán, az FC Barcelonánál kezdte el.

Tizenhét esztendősen már a Barca C csapatában szerepelt, és az 1997-98-as idényt pedig a B gárdában töltötte. Abban az idényben a harmadik vonalban 15 alkalommal volt eredményes, ami felkeltette az első osztályban szereplő Real Valladolid figyelmét.

A lila-fehérek szerződtették a tehetséges csatárt, aki azonban csak egy évvel később, 1999. augusztus 22-én debütált a Primera Divisiónban, mégpedig a CD Numancia ellen. Abban az idényben sem kapott sok lehetőséget, és a szezon felénél kölcsön is adták a második vonalban vitézkedő Toledónak.

2000 nyarán a CD Tenerife vette meg, és a másodosztályban kiválóan futballozott, hiszen 16 alkalommal volt eredményes, s nem kis szerepe volt abban, hogy a gárda feljutott a legjobbak közé. Nem csoda, hogy a nyáron a valladolidiak ismét megvásárolták, immár véglegesen.

Jól futballozott a 2001-2002-es szezonban, 24 mérkőzésen hét góllal segítette a lila-fehéreket, ráadásul a katalán nemzeti tizenegyben is bemutatkozhatott, mégpedig rögtön győztes góllal. Ismét felfigyeltek rá, ez pedig a költözködés folytatásához vezetett, hiszen a következő idényt már Madridban, az Atléticónál töltötte, majd egy évre visszatért nevelőegyesületéhez.

Tavaly nyáron - a nagy erősítések miatt - nem maradhatott a Camp Nouban, így elfogadta honfitársa, a Liverpool FC-hez szerződött mester, Rafa Benítez invitálását. Nem is gondolta volna, hogy élete legjobb döntését hozta: a Vörösökkel ugyanis Bajnokok Ligáját nyert! Luis García a 'Pool egyik legjobbja volt a sorozatban, több fontos gólt szerzett.