Vágólapra másolva!
Az Internazionale váratlanul felbontotta egyik klasszis labdarúgója, Christian Vieri szerződését. "A klub és Vieri úgy döntött, hatályon kívül helyezi a kontraktust, amely így június 30-án lejárt" - áll az egyesület honlapján.

Úgy tűnik, a két fél békességben vált el egymástól, ugyanis az együttes köszönetet mondott a válogatott támadónak az elmúlt hat évben nyújtott teljesítményéért. Vieri 1999-ben az SS Laziótól érkezett a kék-feketékhez, akkori 35 millió fontos ára világrekordnak számított.

A sajtó már találgatja, hol folytatja pályafutását a gólerős csatár. Angol lapok szerint a Newcastle United, illetve Tottenham Hotspur máris bejelentkezett érte, s mivel Vieri gyermekkora java részét Ausztráliában töltötte, még csak nyelvi nehézségei sem lennének.

Előbbi csapat számára fontos lenne szerződtetni még egy csatárt, egyelőre ugyanis mindössze Alan Shearer számít tapasztalt támadónak. Shola Ameobi legalább augusztusig nem épül fel, Patrick Kluivert távozott, de kérdéses Craig Bellamy jövője is. A Szarkák Vieri mellett még Alan Smitht és Robbie Keane-t csábítják.

Olasz források ugyanakkor tudni vélik, Vieri lehet, csak a szomszédos Torinóig megy. A hírek szerint ugyanis a Juventus hajlandó lenen eladni 40 millió fontért David Trezeguet a Chelsea-nek, az összeget pedig akár a milánói klasszis szerződtetésére is fordítaná a klub.

(MTI) / [origo]