Vágólapra másolva!
Hiába állította a játékos ügynöke és a spanyol sajtó az ellenkezőjét: még mindig nem dőlt el, hogy melyik csapatban folytatja pályafutását a legtehetségesebb brazil labdarúgónak tartott Robinho. A megállapodást Emilio Butragueno, a Real Madrid alelnöke és Marcelo Teixeira, a Santos elnöke is cáfolta.

"Legyünk óvatosak. Kinyílt az ajtó Robinho szerződtetéséhez, de még nem zártuk le a tárgyalásokat. Azt azonban nem tagadom, nagyon közel állunk a megállapodáshoz. Már bemutattuk a brazil szövetségnek azt a dokumentumot, amely igazolja, kifizetjük a futballista játékjogáért kért összeg hatvan százalékát. Még várnunk kell a végső igenre, de bízunk abban, hogy a következő 24 vagy 48 órában minden eldől" - jelentette ki a korábbi kiváló csatár, Butragueno.

A Real Marid élő legendájának szavaira reagálva a brazil klub elnöke közölte: Robinho továbbra is a Santos játékosa. "A Real nem helyezett letétbe semmilyen összeget, így a helyzet nem változott. Robinho csak akkor utazhat Spanyolországba, ha a Real letétbe helyezi az 50 millió dollárt. Ha nem így lesz, akkor Robinho nálunk marad" - szögezte le Teixeira.

A két klub már régóta megpróbálta nyélbe ütni az üzletet, s a végkifejletet sietteti Robinho magatartása is. A játékos az utóbbi időben bojkottálta a Santos edzéseit, mert ezzel akarta kierőszakolni a megállapodást.

Wagner Ribeiro menedzser péntek délelőtt elmondta: "Mindenben megállapodtunk. Robinho már csak a szerződés hivatalos megerősítésére vár, s ha ezt megkapja, azonnal Madridba utazik."

Ha a brazil aláír a Madridhoz, akkor augusztus 14-én Robinhót is ünnepelheti a mintegy 50 ezres budapesti közönség, amikor a Real Madrid a Puskás Ferenc-válogatott névre keresztelt nemzeti együttessel mérkőzik jótékonysági találkozón.