Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapata nagy meglepetésre 3-0-s vereséget szenvedett a japán Tokyo Verdy együttesétől.

A Verdy Kobajasi góljával szerzett vezetést, majd még az első félidőben Washington növelte az előnyt, s végül Jamada állította be a 3-0-s végeredményt. A Real Madrid nem holmi B csapattal lépett pályára, így igen meglepő a királyi gárda súlyos veresége.

Eredmény:
Tokyo Verdy (japán) - Real Madrid (spanyol) 3-0 (2-0)
Real Madrid:
Casillas - Salgado (Diogo, 62.), Helguera, Pavón, Roberto Carlos - Gravesen (Pablo García, 60.), Beckham (Figo, 57.), Zidane (Guti, 34.), Raúl (De la Red, 57.) - Owen, Ronaldo (Soldado, 67.).
gól: Kobajasi (7.), Washington (27.), Jamada (53.)

A találkozó szünetében botrányos jelenetek játszódtak le az öltözőfolyosón: Ronaldo és Michel Salgado be akart rontani a japánok öltözőjébe, mert az első félidőben Toda állítólag leköpte David Beckhamet. "Senki sem szereti ezt. Társaim látták a köpést, s nem örültek neki" - mondta Beckham. Az angol középpályás viszont mosolyogva válaszolt a folyosói történteket firtató kérdésre: "Nem volt semmi különös. Csak néhány szó hangzott el."

Vanderlei Luxemburgo, a Real Madrid vezetőedzője azt állítja, hogy Toda már a kezdés után "megtalálta" Beckhamet. "Provokálta a játékosomat. Toda akkor rúgta meg Beckhamet, amikor a játékvezető más irányba fordult. Emiatt a szünetre néhány futballista felkapta a vizet" - jelentette ki a tréner.

Toda ellenben azt állítja, az angol játékos volt az oka a balhénak. "Megrúgott, majd megsértettem. A káromkodásaim után néhányszor az irányába köptem, de egyszer sem találtam el" - mondta a japán labdarúgó.

A Tokyo Verdy az elmúlt hetekben pocsékul szerepelt: az ellenfelek hat találkozón összesen 26 alkalommal vették be a gárda kapuját. Emiatt a klubvezetőség elbocsátotta Osvaldo Ardiles vezetőedzőt.

A spanyol gárda múlt héten fejezte be amerikai túráját: Chicagóban 3-1-re nyert a mexikói Chivas és 2-0-ra a helyi Galaxy ellen Los Angelesben. Szombaton Kínában a Peking Hyundai csapatát győzte le 3-2-re. A Real július végéig még egy japán és egy thaiföldi csapattal mérkőzik meg távol-keleti körútja során.

Az együttes augusztusban Ausztriában edzőtáborozik, s onnan látogat Magyarországra, hogy 14-én pályára lépjen a Puskás Ferenc-válogatott ellen, Budapesten.

[origo]/(MTI)