Vágólapra másolva!
A Real Madrid közleményben tudatta, hogy a gárda Robinho átigazolását illetően megállapodásra jutott a Santossal, a futballista jelenlegi klubjával. A tájékoztatás szerint a 21 éves brazil csatár eddigi munkaadója végül is elfogadta a spanyolok 30 millió dolláros ajánlatát.

Az egyesületváltást már bő egy hete kész tényként kezelte a játékos ügynöke, illetve a madridi sajtó, a megállapodást azonban akkor még Emilio Butragueno, a Real Madrid alelnöke és Marcelo Teixeira, a Santos első számú vezetője is cáfolta.

A brazil klub elöljárója korábban többször leszögezte, a 2008-ig szóló szerződéssel rendelkező Robinho csak 50 millió dollárért távozhat. Maga a játékos ugyan lemondott az ebből az összegből kontraktusa alapján őt megillető 40 százalékról, de Teixera mostanáig nem fogadta el a Real Madrid június 22-én letétbe helyezett 30 millióját. Egyes információk szerint végül is azért változtatta meg az álláspontját, mert a szerződés-értelmezési vita akár a nemzetközi szövetséghez is eljuthatott volna, ezt pedig el akarta kerülni.

A madridi klub közleménye alapján a válogatott futballista augusztus 25-ei kezdettel öt évre kötelezi el magát.