Vágólapra másolva!
A Schalke 04 csapata nyerte a német Ligakupa-döntőt, miután 1-0-ra legyőzte a VfB Stuttgartot. A győztes gólt az a Kevin Kuranyi szerezte, aki a nyáron éppen a sváboktól igazolt Gelsenkirchenbe.

Az első helyzet egyből gólt eredményezett a mérkőzésen, Fernando Meira adta el a labdát a saját térfelének közepén, Lincoln előbb kicselezte a hátvédet, majd sarokkal megjátszotta Kuranyit, aki nem törődött azzal, hogy egykori társait szomorítja el, és jobbal a bal sarokba helyezett.

Tíz perccel később megduplázhatta volna előnyét a Schalke, Kuranyi vett mellre egy előreívelést a tizenhatosnál, majd egyből rászúrta, de a középre tartó löketet Hildebrand kiöklözte. A 30. percben csak imádkozott a stuttgarti kapus, de sikeresen tette, Kobiasvili mesteri csavarása ugyanis a jobb felső helyett a lécen landolt.

A sváboknak épkézláb támadása sem volt, Trapattoni szokásához híven a padon hagyta Tomassont, a dán távollétében a Gomez, Cacau duó gyengén muzsikált, az újonnan érkezett Grönkjaer pedig szintén nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. A szünetben aztán jött Tomasson, de a stuttgarti rohamok továbbra is elmaradtak, igaz, Meissner fejesét már beírhattuk a kimaradt helyzetek közé.

Hitzlsperger megpróbálta távolról, hátha sikerül meglepni Rost kapust, de a 20 méterről kioldott bomba elhalt a királykékek kapusának kesztyűjében. A 66. percben tíz főre fogyatkozott a Schalke, Meissner addig rugdosta, ráncigálta Kuranyit, amíg az egykori csapattárs beletérdelt a stuttgarti játékosba, Wagner bíró piros lappal honorálta a mutatványt.

A VfB nem tudott élni az emberelőnnyel, így aztán egy kiállítás volt az utolsó 25 perc legkomolyabb eseménye, igaz, Lincoln megadta a módját, a nagy hőségben vízhez juttatta Hitzlspergert, akit nemes egyszerűséggel arcon köpött. A Schalke így kilenc emberrel fejezte be a meccset, de az eredmény már nem változott, a gelsenkircheni gárda először hódította el a Ligakupát.

német Ligakupa, döntő:
Schalke - Stuttgart 1-0 (1-0)
Lipcse, 40 ezer néző
v.: Wagner
Schalke: F. Rost - Hamit Altintop, Bordon, Krstajic, Kobiasvili - F. Ernst, Poulsen, Bajramovic - Lincoln - Sand (Asamoah, 62.), Kuranyi
Stuttgart: Hildebrand - Hinkel, Fernando Meira, Zivkovic (Magnin, a szünetben), Delpierre - Meissner, Soldo, Hitzlsperger - Grönkjaer (Streller, 64.), Cacau - Gomez (Tomasson, a szünetben)
gól: Kuranyi (10.)
kiállítva: Kuranyi (66.), Lincoln (90.)