Vágólapra másolva!

Lisztes bemutatkozhat a 'Gladbachban

A világbajnoki selejtezők után ismét a topligák kerülnek középpontba, Németországban  a Leverkusen és a Schalke összecsapása ígérkezik a legjobbnak, és Lisztes Krisztián is bemutatkozhat a Mönchengladbachban, Angliában városi derbit vívnak a manchesteri csapatok, a Serie A-ban Luciano Spalletti, a Roma trénere egykori klubjával kerül szembe, Spanyolországban hazai pályán készül győzelemre a Real Madrid és a Barcelona.

A hétvégén a negyedik fordulóval folytatódik a német labdarúgó-bajnokság, amely leginkább Lisztes Krisztián szempontjából lehet érdekes, hiszen a magyar válogatott középpályás a kezdőcsapatban léphet pályára a Borussia Mönchengladbach együttesében az MSV Duisburg ellen.

"Mindkét új igazolásunk, Lisztes és Kahé is kezdeni fog szombaton. Eddig nem kényeztettük el szurkolóinkat, itt az ideje, hogy győzelemmel kárpótoljuk őket a gyenge rajtért" - nyilatkozta Horst Köppel vezetőedző. A 'Gladbachra rá is férne a siker, hiszen három forduló után két ponttal a 16. helyen áll a bajnokságban.

A listavezető Bayern Münchenre ezúttal sem vár túl nagy falat, hiszen Felix Magath tanítványai - akik kirobbanó formában futballoznak - az utolsó előtti helyen álló 1. FC Nürnberg otthonába látogatnak. Tavaly ebben a párosításban 2-2 lett az eredmény, a teljesen átalakult hazai együttes számára még a pontszerzés is csaoda lenne - főleg, hogy legjobbjuk, a gólkirály Mintal sérülés miatt nem állhat Wolfgang Wolf vezetőedző rendelkezésére.

A Bayern - amely nélkülözi a sérült Demichelis, Makaay, Salihamidzic, Lahm kvartettet - utolsó hat idegenbeli meccsét megnyerte, Nürnbergben például 1999 májusában szenvedett utoljára vereséget.

Az elmúlt szezonban ezüstérmes Schalke 04 a Bayer Leverkusen otthonában lép pályára: a találkozó érdekessége, hogy a vendégeknél ebben a szezonban először juthat szóhoz a brazil karmester, Lincoln, akit a VfB Stuttgart elleni Ligakupa-döntőben köpésért kiállítottak, majd egy hónapra eltiltottak.

A Szabics Imrét sérülés miatt nélkülöző 1. FC Köln Dortmundba látogat, míg a Bódog Tamást soraiban tudó FSV Mainz a Hamburger SV-t, a Dárdai Pált foglalkoztató Hertha BSC pedig a VfL Wolfsburgot fogadja.

(MTI) / [origo]