Vágólapra másolva!
A címvédő Chelsea biztosan verte a vendég Sunderlandet és továbbra is százszázalékos, a Manchester United a városi rangadón 1-1-es döntetlent játszott az Old Traffordon a Manchester City ellen,  az Arsenal pedig kikapott a Middlesbrough otthonában  az angol labdarúgó Premier League 5. fordulójában.

Mindkét manchesteri gárda veretlen maradt, a United azonban búcsút inthetett eddigi makulátlan mérlegének az Old Traffordon rendezett, nagy érdeklődéssel kísért derbin. Pedig a hazaiak a lehető legjobbkor, az első félidő utolsó percében szerezték meg a vezetést: egy távoli szabadrúgásba Van Nistelrooy belepiszkált, James bravúrral kiütötte a labdát, de éppen a holland elé, aki nyolc méterről ballal a jobb sarokba lőtt.

A szünet után a MU tökéletesen elégedettnek tűnt egygólos előnyével, de nem sokáig üldögélhetett a babérjain. A vendégek szép lassan átvették a játék irányítását, a 76. percben pedig Vassel lövésébe két méterre a gólvonal előtt Barton tette bele a lábát, a labda pedig Van der Saar hálójában kötött ki, ebben az idényben először.

A City az 1-1-gyel zsinórban a 13. mérkőzésén maradt veretlen, s ha jövő héten hazai pályán nem kap ki a Boltontól, akkor beállítja a 1976-77-os szezonban elért klubrekordot.

Gera Zoltánt a válogatottban összeszedett sérülése miatt ezúttal a cserék közé sem nevezték, ám így is meglepő, hogy a West Bromwich Albion hazai pályán kikapott a Wigantól. A Newcastle Owennel sem volt képes megszerezni első győzelmét, hazai pályán 1-1-et játszott a Fulhammel. A Tottenham és a Liverpool londoni összecsapása gól nélkül ért véget, a BL-győztes három mérkőzés alatt csak egyszer talált be, igaz, a gólkülönbsége még így is pozitív. Nem úgy az Evertonnak, amely továbbra is messze elmaradva tavalyi formájától második hazai mérkőzését is elveszítette, ezúttal a Portsmouth ellen. A legnagyobb meglepetést azonban kétségkívül a tavalyi ezüstérmes Arsenal 2-1-es veresége jelenti, amelyet a Middlesbrough otthonában szenvedett el.

Premier League, 5. forduló:
Manchester United - Manchester City 1-1 (1-0)
gól:
Van Nistelrooy (45.), illetve Barton (76.)

Birmingham City - Charlton Athletic 0-1 (0-1)
gól:
Bent (15.)

Chelsea - Sunderland 2-0 (0-0)
gól:
Geremi (54.), Drogba (82.)

Everton - Portsmouth 0-1 (0-0)
gól:
Ferguson (60., öngól)

Newcastle United - Fulham 1-1 (0-1)
gól:
Nzogbia (78.), illetve McBride (13.)

Tottenham Hotspur - FC Liverpool 0-0 (0-0)

West Bromwich Albion - Wigan 1-2 (1-1)
gól:
Greening (26.), illetve Conolly (41.), Bullard (90.)

Middlesbrough - Arsenal 2-1 (1-0)
gól:
Aiyegbeni (40.), Maccarone (59.), illetve Reyes (92.)

Városi rangadó Manchesterbenhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050909barosz.html?pIdx=1