Vágólapra másolva!
A labdarúgó Premier League 6. fordulójában a Chelsea folytatta remek szereplését. A listavezető idegenben nyert 2-0-ra a Charlton ellen és kapott gól nélkül, százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. A West Bromwich Gera Zoltán hosszabbításban szerzett fejesgóljával egyenlített a Sunderland otthonában.

Nagy szükége volt a WBA-nak az utóbbi két mérkőzésen pihentetett magyar középpályás találatára, a csapat ugyanis az eddigi öt mérkőzésén mindössze négy pontot gyűjtött, így a pont nélküli sereghajtó otthonában vívott mérkőzést akár előrehozott kiesési rangadónak is lehetett tekinteni.

A pontosztozkodás két szöglet utáni fejesgól révén alakult ki, a 7. percben az Breen volt eredményes, s a megszerzett előnyt a hazaiak az utolsó előtti pillanatig tartani is tudták. A 94. percben azonban jött Gera Zoltán, aki egy bal oldali sarokrúgást követően, hat méterről felugorva fejelt a léc alá.

További két helyszínen, Portsmouthban és Birminghamben is 1-1 lett a végeredmény, a Chelsea legyőzte a Charltont a veretlenek csatájában, a West Ham pedig a Fulham otthonából hozta el a három pontot.

Premier League, 6. forduló:
Charlton - Chelsea 0-2 (0-0)
gól:
Crespo (55.), Robben (60.)

Sunderland - West Bromwich Albion 1-1 (1-0)
gól:
Breen (7.), illetve Gera (94.)

Fulham - West Ham United 1-2 (0-0)
gól:
Boa Morte (66.), illetve Harewood (56.), Warner (61., öngól)

Portsmouth - Birmingham City 1-1 (1-1)
gól:
Lua-Lua (4.), illetve Jarosik (6.)
kiállítva: Butt (45., Birmingham City)

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
gól: Milner (4.), illetve Rob. Keane (76.)

Liverpoolban a Manchester United, londoni veretlenek csatájahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050916barcelonamadrid.html?pIdx=1