Vágólapra másolva!
Bár a félidőben még az Athletic Bilbao vezetett 1-0-ra, a Real Madrid végül Robinho és Raúl góljaival fordított, és 3-1-re győzött a Primera División negyedik fordulójának zárómérkőzésén.

Az elmúlt hetekben megszokott forgatókönyv szerint indult a Real Madrid Bilbao elleni mérkőzése, a királyi gárda sokat birtokolta a labdát, többször is eljutott ellenfele kapujáig, de hiányzott a fantázia a támadásaiból, bár Robinho 17 méterről elengedett lövésénél a kapufa is kisegítette a vendégeket.

Ugyanakkor a hátsó alakzatban elég volt egyetlen megingás, és máris hátrányba került a Real, Etxeberria veszélytelennek tűnő lövésébe az első tétmérkőzésén szereplő Woodgate olyan szerencsétlenül fejelt bele, hogy a balra mozduló Casillast meglepve a kapuba vágódott a labda.

A félidő hátalévő részében minödssze Pablo García fejese okozott riadalmat a baszkok kapujánál, a szünet után viszont jól kezdett a Madrid, Beckham szabadrúgását Robinho bólintotta be, megszerezve első gólját a Realban. A második gól is egy brazil légiós érdeme, a születésnapját ünneplő Ronaldo játszotta át a Bilbao védelmét, majd önzetlenül Raúlhoz passzolt, akinek nem okozott gondot a kapuba találni.

A csapatkapitány aztán egy mutatós fejessel tette magabiztossá a vezetést, így a Real Madrid még azt is elbírta, hogy Woodgate kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, Vanderlei Luxemburgo meg kissé nyugodtabban ülhet a kispadon a hétvégén, az Alavés elleni találkozón.

Primera División, 4. forduló:
Real Madrid - Athletic Bilbao 3-1 (0-1)
gól: Robinho (53.), Raúl (64., 69.), illetve Woodgate (25., öngól)
kiállítva: Woodgate (65., Real Madrid)