Vágólapra másolva!
Három vendéggyőzelem is született a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szombati mérkőzésein. A bajnok Barcelona a hetven percet emberhátrányban játszó Betist verte 4-1-re, a Villarreal az Espanyolnál bizonyult jobbnak, és ezzel először kaszírozott három pontot az idényben, a remekül rajtoló Getafe pedig a gyengélkedő Atlético Madrid stadionjában tett sikeres látogatást. A Valencia 2-1-re legyőzte a Real Sociedadot, a Zaragoza és a Deportivo pedig megosztozott a pontokon.

A Villarreal az idénybeli első győzelem reményében látogatott az Espanyolhoz, de a katalánok gyorsan kétgólos előnyt szerezhettek volna, ám Luis Garcia előbb a kapufára fejelt, majd ziccerben a kapus közreműködésével lőtt fölé.

A következő eseményre fél órát kellett várni, akkor Riquelme emelt egy szabadrúgást Forlán fejére, de az előző szezon aranycipősének kísérletét Kameni fogta. Pár perccel később ismét a kameruni portás repült, ekkor Senna bombáját tolta ki. A 44. percben aztán már tehetetlen volt, egy szögletet követően Josico a tizenegyespontról tüzelt fordulásból a bal sarokba.

Luis Garcia a második játékrészben javított a statisztikáján, és a gólvonalon menteni igyekvő védő lába között elgurított labdája az egyenlítést jelentette. Mindössze hat percig volt nyugta az eredményjelző kezelőjének, akkor ugyanis Senna elé pattant a labda, ő pedig 22 méterről a jobb alsóba küldte azt, három ponthoz juttatva ezzel csapatát.

A Barcelona Ronaldinho nélkül utazott Sevillába, de a mosolygós cselgép nélkül sem volt gond a támadójátékkal, Eto'o hamar vezetéshez juttathatta volna csapatát, de büntetőből a kapufát találta el. A 20. percben aztán Van Bommel már tényleg büntetett, amikor Xavi szabadrúgását bólintotta a bal alsóba.

Ricardo Oliveira nem tanult Wanye Rooney hibájából, a brazil támadó előbb reklamált, majd megtapsolta a bírót, és a spori ugyanúgy leküldte a brazilt, mint Kim Milton Nielsen az angol csatárt a Villarreal ellen. A létszámhátrány ellenére jól pörgött a Betis, előbb Assuncao püfölt Valdesbe egy ordas ziccert, majd pontosan adott be egy szabadrúgást, középen pedig Juanito fejelt gólt érően.

A szünet után Eto'o megmutatta, hogy nincs azért túl rossz formában, Iniesta passza után előbb ballal lőtte szét a jobb felső sarkot, aztán a csereként beállt Maxi Lópezt megelőzve mattolta Doblast. A végén meg Ezquerro a szimmetria jegyében a bal pipából is elüldözte a pókokat, a Barca jó előjelekkel várhatja az Udinese elleni BL-ütközetet.

A Getafe tovább folytatta meseszerű szereplését, a madridi kiscsapat ezúttal a városi rivális Atléticót intézte el, pedig Cotelo kiállítása miatt az utolsó 30 percben eggyel kevesebb játékosa rohangált a pályán Bernd Schusternek. A német mester Pernia szabadrúgásgólja után lejthetett örömtáncot, míg kollégája, Carlos Bianchi számára egyre forróbb a spanyol pite.

A Valencia már 2-0-ra is vezetett a Real Sociedad ellen, a végén mégis Canizares kapus kapta a pacsikat a társaktól, mert a Barca ellen nagyot bakizó hálóőr ezúttal ihletett formában tette a dolgát, és a végén bravúrokkal óvta meg csapatát a pontvesztéstől. A Zaragoza és a Deportivo sem tett kárt a másik "szüzességében", így öt forduló után mindkét brigád veretlen.

Primera División, 5. forduló:
Atlético Madrid - Getafe 0-1 (0-0)
gól: Pernia (71.)
kiállítva: Cotelo (Getafe, 61.)

Espanyol - Villarreal 1-2 (0-1)
gól: Luis Garcia (59.), illetve Josico (44.), Senna (66.)

Valencia - Real Sociedad 2-1 (1-0)
gól: Aimar (34.), Villa (47.), illetve Nihat (62.)

Real Zaragoza - Deportivo La Coruna 1-1 (1-1)
gól: D. Milito (13.), illetve Diego Tristán (45.)

Betis - Barcelona 1-4 (1-1)
gól: Juanito (38.), illetve Van Bommel (20.), Eto'o (57., 76.), Ezquerro (88.)
kiállítva: Ricrado Oliveira (Betis, 21.)

Sevillába megy a Barcahttp://origo.hu/sport/focivilag/20050923topligasokossag.html?pIdx=1