Vágólapra másolva!
Újra a régi időket idézi Dárdai Pál játéka: a német Hertha labdarúgócsapatában szereplő magyar középpályás hosszú idő után visszaszerezte helyét a berliniek kezdőcsapatában, ezt ezúttal egy góllal hálálta meg. Pechjére a Bundesliga 8. fordulójában ez is csak vereséget, a vendég Werder ugyanis a hajrá utolsó öt percében megfordította az állást (1-2). A listavezető Bayern München sem botlott, ha nehezen is, de otthon tartotta a három pontot a Wolfsburggal szemben (2-0).

Komoly veszélybe került a labdarúgó Bundesligában az Eintracht Frankfurt-Schalke 04 bajnoki találkozó megrendezése. A városra ugyanis hatalmas zápor zúdult.

A rendezők megpróbálták a stadion fölé húzni a világbajnokságra elkészített tetőt, hidraulikus hiba miatt azonban ez csak félig sikerült. Két órával a kezdés előtt még úgy volt, hogy elmarad a mérkőzés, egy órával a kiírt időpontot megelőzően azonban a játékvezető engedélyezte a találkozó lebonyolítását.

Frankfurtban ez volt a második eset, amikor nem működött a kihúzható tető. A június 29-i Konföderációs Kupa-döntő előtt is be akarták fedni játékteret, de akkor is "beragadt" a szerkezet. Egyébként lehet, jobban járt volna a hazai csapat, ha végül elmarad a mérkőzés, ugyanis Larsen góljával a vendégcsapat győzött 1-0-ra.

A Mönchengladbach - Lisztes nélkül - otthon tartotta a három pontot a Mainz ellenében, ugyancsak hazai környezetben győzött a Nürnberg a Köln ellen. Nem bírt egymással a Hannover és a Duisburg, illetve a Leverkusen, valamint a Bielefeld, mindkét összecsapás 1-1-es döntetlent ért véget.

eredmények, 8. forduló
Bayer Leverkusen - Bielefeld 1-1 (0-0)
gól:
Ramelow (85.), illetve Boakye (58.)

Mönchengladbach - Mainz 1-0 (1-0)
gól:
Zé Antonio (32.)

Hannover - Duisburg 1-1 (1-1)
gól:
Delura (8.), illetve Ahanfouf (14.)

Hertha BSC - Werder Bremen 1-2 (0-0)
gól:
Dárdai (48.), illetve Borowski (85.), Valdez (89.)

Nürnberg - Köln 2-1 (1-0)
gól:
Kiessling (32., 67.), illetve Helmes (75.)

Bayern München - Wolfsburg 2-0 (0-0)
gól:
Santa Cruz (67.), Lúcio (91.)

Eintracht Frankfurt - Schalke 0-1 (0-0)
gól:
Larsen (65.)

[origo] / (MTI)