Vágólapra másolva!
Kilenc zsinórban megnyert bajnoki után a tizediket elvesztette a Juventus az olasz bajnokságban, miután 3-1-re kikapott a Milan ellen. A másik szombati mérkőzésen az Inter kétszer is egyenlíteni tudott a Sampdoria ellen, így ponttal távozott Genovából.

Ahogy azt várni lehetett Andrij Sevcsenko kihagyta a Juventus elleni rangadót, így a Milan az Inzaghi, Gilardino csatársorral kezdett, a másik oldalon az Ibrahimovic, Trezeguet duó próbálta feltörni a piros-feketék védelmét.

A 14. percben a hazaiak kerültek előnybe, Seedorf és Gilardino összjátéka után a holland lőtt 20 méterről, és lövése a becsúszó Thuram lábán felpattanva Chimenti fölött a hálóba hullott. Tizenkét perccel később ismét talpon volt a San Siro hazaiakért szorító nézőserege, Pirlo szabadrúgása után Cannavaro nem tudta kivágni a labdát, ami így Kaká elé került, és a brazil jobbal, 11 méterről a jobb felsőbe bombázott.

A félidő zárásaként Pirlo is feliratkozott a góllövők közé, 25 méterről kapura küldött szabadrúgását Chimenti segítette beljebb, a Juve kapusa bizony elég későn indult el a labdára. A fordulás után a Juventus nem tudta véghezvinni azt, ami az isztambuli BL-döntőn összejött a Liverpoolnak, Trezeguet révén csak a szépítés sikerült, a francia csatárnak ez volt a 104. gólja a Zebrák mezében, ezzel utolérte Michel Platinit.

A Milan győzelme azt jelenti, hogy elszenvedte első vereségét a bajnokságban a címvédő torinói alakulat, amely még mindig két ponttal vezet az Ancelotti-banda előtt. A másik milánói csapat Genovában lépett fel, és Diana góljaira Cambiasso és Cordoba révén mindkétsszer válaszoltak a kék-feketék, akik először ikszeltek az idényben. Tavaly tíz forduló után nyolc döntetlennél tartott a Mancini-csapat...

Serie A, 10. forduló:
AC Milan - Juventus 3-1 (3-0)
gól: Seedorf (14.), Kaká (26.), Pirlo (45.), illetve Trezeguet (76.)

Sampdoria - Internazionale 2-2 (2-2)
gól: Diana (6., 35.), illetve Cambiasso (31.), Cordoba (40.)