Vágólapra másolva!
A Kovács Pétert sérülés miatt továbbra is nélkülöző, a nyitókörben meglepetésre a tavaly Bajnokok Ligája-döntős AS Monacót legyőző norvég Viking Stavanger kétgólos vereséget szenvedett Hamburgban, a labdarúgó UEFA-kupa csoportkörének második fordulójában. A norvégoknak ez volt a 23. idegenbeli nemzetközi kupamérkőzésük, és továbbra is nyeretlenek vendégként.

"Nagyon könnyű győzelmet arattunk, már az első perctől kezdve jeleztük, nincs esélye az ellenfélnek. Két meccsen szerzett hat pontunkkal magabiztosan állunk az élen, s nyugodtan utazunk majd a következő körben Monacóba" - örvendett a sikernek Thomas Doll, a Hamburg mestere.

A csoport másik összecsapásán a cseh Slavia Praha 4-2-re verte a bolgár CSZKA Szófiát, amelynek gyakorlatilag elszálltak a továbbjutási esélyei.

A B csoportban az olasz Palermo meglepetésre mindössze 0-0-s döntetlenre végzett az orosz Lokomotiv Moszkvával, de így is az élen maradt. A dán Bröndby viszont feljött a második helyre, miután 2-0-ra diadalmaskodott az izraeli Maccabi Petah Tikva felett.

Nem büszkélkedhet a hazai gól nélküli döntetlennel a másik olasz együttes, a Sampdoria sem, a román Steaua a pontszerzésnek köszönhetően maradt a csoport élén. A francia Lens viszont Daniel Cousin mesterhármasának köszönhetően 5-0-ra lemosta azt a svéd Halmstadot, amely az előző körben az elmúlt idényben UEFA-kupa-döntős Sporting Lisboát búcsúztatta.

A D csoportban még hibátlan az angol Middlesbrough, az ukrán Dnipro elleni 3-0-s sikerből Viduka kettő, Ayegbeni egy találattal vette ki részét. A svájci Grasshoppers viszont másodszor is bukott, ezúttal a bolgár Liteksz Lovecs otthonában (2-1).

Az E csoportban a nyitókörben vereséget szenvedő Basel a Crvena zvezda otthonában egygólos hátrányból fordítva nyert (2-1), s begyűjtötte a három pontot. Ugyancsak nyert a francia Strasbourg., amely Szekeres Tamás kenyéradóját, a norvég Tromsőt verte 2-0-ra.

Az F csoport élén az Olympique Marseille áll, noha a francia csapat csütörtökön szabadnaposként nem is lépett pályára. Mögötte viszont keresztbe verik egymást a riválisok, ezúttal a bolgár Levszki Szófia - Angelov hosszabbításban elért góljával - győzött a román Dinamo Bucuresti ellen, míg a holland Heerenveen nem bírt az orosz CSZKA Moszkvával (0-0).

A G csoport élén a Lokit búcsúztató ukrán csodacsapat, a Sahtar Donyeck áll, amely taktikus játékkal, magabiztosan és megérdemelten nyert Stuttgartban. A német szurkolók kifütyülték a csapatot, a lefújást követően Giovanni Trapattoni mester be is menekült az öltözőbe a népharag elől. A csoport másik összecsapásán a román Rapid Bucuresti meglepetésre legyőzte 2-0-ra a francia Rennes-t.

A H csoportban a spanyol Sevilla két perc alatt szerzett két góllal eldöntötte a török Besiktas ellen a találkozó sorsát. Kanoute újabb gólja a hajrában még tovább növelte a különbséget a két csapat között (3-0)

Az angol Bolton Wanderers "csendben" nyert 1-0-ra az orosz Zenit ellen, Nolan góljával az angol együttes áll az élen.