Vágólapra másolva!
Az európai futballhétvége rangadóját Firenzében rendezik, ahol a harmadik helyezett Fiorentina a listavezető Juventust fogadja. A meccs pikantériája, hogy a két gárda csütörtökön az olasz kupában is találkozott, és akkor 2-2-re végződött a szurkolói botránnyal tarkított összecsapás. A Bundesligában a Bayern őszi bajnok lehet, Spanyolországban a Barcelona a szintén nagy formában lévő Villarreal vendége lesz, Angliában pedig a Liverpool-Wigan és a Bolton-Arsenal párharcok emelkednek ki a programból.

A Juventus vasárnapi firenzei vendégjátéka jelenti az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának csúcspontját, hiszen az éllovas a tabella harmadik helyezettjéhez látogat.

Az idei szezon meglepetéscsapatának számító Fiorentina remek előjelekkel várhatja az összecsapást, ugyanis hazai pályán szinte verhetetlennek számít a mostani kiírásban. Legutóbb a második helyen álló AC Milan tapasztalta meg, milyen nehéz a vendégek élete a firenzei stadionban, ahonnan 3-1-es vereséggel távozott a piros-fekete együttes.

Persze a Juventus sem panaszkodhat eddigi produkciójára, a 13 fordulót 12 győzelemmel és mindössze egy - igaz, éppen a legnagyobb rivális milánóiaktól elszenvedett - vereséggel tudta le.

A találkozó külön érdekessége lesz, hogy az olasz kupa sorsolásának szeszélye folytán a két gárda már csütörtökön is megmérkőzött egymással. A hétközi összecsapás sajnos nemcsak a játékosoknak, hanem az egymást nem túlságosan szívelő szurkolóknak is módot adott arra, hogy feltérképezzék a másik felet a bajnoki rangadó előtt.

A két drukkerhad összecsapása közel félórás szünetet eredményezett, valamint azt, hogy így mindenki a balhéról és nem a 2-0-s hazai vezetés után kialakult 2-2-es döntetlenről beszél. Az előzmények mindenképpen jó, de egyben feszült hangulatú mérkőzést ígérnek, amelyen a kupameccsel ellentétben ott lesz a pályán a lila-fehérek gólzsákja, Luca Toni és a Juventus csatára, David Trezeguet is.

A 14. fordulóban az AC Milan sem számíthat könnyű mérkőzésre, ugyanis Carlo Ancelotti együttese szombaton Veronába, a hatodik Chievóhoz látogat.