Vágólapra másolva!
Hiába szerezte meg idénybeli első gólját Szabics Imre a Köln színeiben, a vendég Werder Bremen fordítani tudott, és végül 4-1-re győzött a Bundesliga 16. fordulójában. A Bayern München hazai pályán verte 2-1-re a sereghajtó Kaiserslauternt, ezzel a bajor gárda az őszi bajnok.

A Köln a 24. percben szerzett vezetést a Werder ellen, Mokhtari játszotta át Fahrenhorstot, majd balról középre adott, ahol Szabics megelőzte Reinke kapust, és az ötösről a hálóba pöckölt. Hat perccel később combsérülés miatt lecserélték a magyar csatárt, a 34. percben pedig Naldo szabadrúgásból egyenlített.

A második félidő elején a Micoud, Klose páros hozta össze a brémaiak második gólját, a meccs hajrájában pedig a duó mindkét tagja betalált, így csúnya verést kapott a Köln. "Holnap veszek részt alapos orvosi vizsgálaton, egyelőre nem tudom, pontosan mi a baj" - mondta Szabics Imre a távirati irodának. "Az biztos, hogy nem komoly a sérülésem, remélem, egy hét elég lesz a felépülésemhez."

A Bayern Münhen végigtámadta a Kaiserslautern elleni találkozó első félidejét, és Ballack révén a 26. percben született meg az első gól, a karmester Karimi szögletét bólintotta a rövid sarokba. Meglepetésre a 'Lautern első épkézláb támadásából egyenlített, Bellinghausen ment el a bal oldalon, okosan gurított vissza, Sanogo pedig a bal felsőt választotta.

A szünet után Makaay büntetőből állította helyre a világ rendjét, aztán Pizarro szabályosnak tűnő gólját nem adta meg Gräfe bíró. A másik oldalon ellenben megadott egy tizenegyest, mikor Lahm felrúgta Halil Altintopot, de Skela büntetőjét kivédte Kahn, így maradt a 2-1-es Bayern-győzelem, amivel őszi első a bajor gárda.

Bundesliga, 16. forduló:
1. FC Köln - Werder Bremen 1-4 (1-1)
gól: Szabics (24.), illetve Naldo (34.), Klose (50., 91.), Micoud (90.)

Bayern München - Kaiserslautern 2-1 (1-1)
gól:
Ballack (26.), Makaay (54., 11-esből), illetve Sanogo (39.)