Vágólapra másolva!
Már nincsen kieső helyen a Bilbao a spanyol bajnokságban, miután a baszk együttes a Primera Divisón 16. fordulójának szombati játéknapján 2-0-ra verte az UEFA-kupában még versenyben lévő Betist. Nyert, és rekordot döntött az éllovas Barcelona.

A szezont katasztrofálisan kezdő Athletic az első félidőben Urzaiz és Danobeitia révén hét perc alatt lerendezte a Betis elleni meccset, a sevillaiaknak a hajrában már csak egy piros lap begyűjtésére futotta.

Az idény egyik kellemes meglepetését szolgáltató Celta Vigo ezúttal nagy pofonba futott bele hazai pályán: igaz a vigóiak 65 percen keresztül emberhátrányban voltak kénytelenek játszani az élmezőnyt egyre álhatatosabban üldöző Deportivo ellen.

A címvédő és éllovas FC Barcelona simán nyert a Cádíz otthonában, s ezzel megdöntötte a megszakítás nélkül aratott győzelmek számára vonatkozó klubrekordot. A katalánok - az összes sorozatot, tehát a hazai pontvadászatot és kupát, valamint a Bajnokok Ligáját figyelembe véve - 12 meccs óta nyújtanak hibátlan teljesítményt, s ezzel túlszárnyalták eddigi csúcstartó elődeiket, akik az 1955/56-os szezonban 11 találkozón át voltak százszázalékosak.

Primera Division, 16. forduló:
Athletic Bilbao - Real Betis 2-0 (2-0)
gól:
Urzaiz (22.), Danobeitia (29.)
piros lap: Lopez (80., Betis)

Celta Vigo - Deportivo La Coruna 0-3 (0-3)
gól:
Diego Tristán (26.), 11-esből, Valerón (42.) Capdevila (45+2.)
piros lap: Pinto (25., Celta Vigo)

Cádiz - Barcelona 1-3 (0-2)
gól:
Milosavljevic (90.), illetve Giuly (32.), Eto'o (45., 11-esből, 49.)

* * *

Megsérült Fabián Ayala, a Valencia argentin labdarúgója. A válogatott védő csapata csütörtöki edzésén szenvedett térdsérülést, amely az első pillanatokban nem tűnt komolynak, ám később kiderült, hogy jóval súlyosabb a vártnál. A hátvéd a jövő héten alapos vizsgálaton esik át, de az már most bizonyosra vehető, hogy nem ússza meg műtét nélkül, és legalább egy hónapig nem játszhat. Ayala 2000-ben az AC Milantól került a spanyol együtteshez és tavaly térdsérülése miatt két hónapig nem futballozhatott.

[origo]/(MTI)

A Real Madrid megállítaná az Osasunáthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20051216arsenalchelsea.html?pIdx=1