Vágólapra másolva!
Néhány éve Izraelben az időjárás okozott problémát a labdarúgó szövetség vezetőinek. Az országban már az is hatalmas meglepetést okozott, hogy a 22. fordulóban a Maccabi Haifa-Hapoel Petah-Tikva mérkőzést havazás miatt el kellett halasztani, hiszen a Szentföldön a korábbi években nem nagyon láttak havat. Ami azonban a Hapoel Haifa-Ironi Rison Lezion kupameccsen történt, az a legjobb burleszkfilmek forgatókönyveit is felülmúlja.

A találkozó 1-1-re végződött, de már a mérkőzés közben sem nagyon lehetett valódi futballról beszélni, hiszen olyan erős szél fújt, ami minden beívelést, keresztlabdát lehetetlenné tett.

A döntetlen azt jelentette, hogy tizenegyesrúgásokra került sor, és az első lövő, az Ironi Rison Lezion középpályása, Nir Shikva annak rendje s módja szerint be is rúgta a büntetőt. A következő végrehajtó a haifaiak horvát csatára, Giovanni Rosso volt, aki azonban egészen egyszerűen nem tudta elvégezni a korántsem nehéz feladatot.

A heves szél miatt ugyanis hiába állította le a tizenegyespontra a labdát, az azonnal elgurult. Néhány sikertelen próbálkozás után a játékvezető, Eran Frost úgy döntött, hogy vonuljanak be az öltözőbe, és ott várjanak néhány percet.

Amíg a játékosok bent várakoztak, addig az egyre erősebb szél a pályára borította mindkét kispadot, így a folytatásról szó sem lehetett.

Az Izraeli Labdarúgó-szövetség végül salamoni döntést hozott, és az egész találkozót újrajátszatta. Azt a Hapoel Haifa 2-0-ra megnyerte, az Ironi Rison Lezion játékosai tehát elmondhatják, hogy továbbjutásukat elfújta a szél.